De Yoga Pro 3 is niet enkel dunner en lichter dan ooit, maar de 13 inch convertible komt ook met een Intel Core M-processor voor snellere en energiezuinige prestaties.

Dun & licht

Uniek bij de Yoga 3 Pro is het scharnier: dat lijkt volgens Lenovo sterk op dat van een horlogebandje, waardoor de laptop een stuk dunner gemaakt kan worden en ook volledig plat kan gaan liggen. Het toestel is daardoor slechts 12,8 millimeter dik, wat 2,7 millimeter minder is dan zijn voorganger. De Yoga 3 Pro weegt 1,19 kilogram.

Specificaties

Onder de motorkap vind je een Intel Core M 5Y70 Broadwell-processor, die een zuinig verbruik koppelt aan geringe warmteontwikkeling. Als gebruiker kan je kiezen tussen 256 of 512 GB SSD-opslag. Het toestel krijgt een 13,3 inch scherm met resolutie van 3200 x 1800 pixels. Een van de drie USB-poorten kan je bovendien gebruiken om het toestel op te laden.

De Yoga 3 Pro loopt op Windows 8.1, maar Lenovo levert ook de eigen Harmony-software mee. Het systeem gaat daardoor registreren wat de gebruiker doet en aan de hand daarvan bijvoorbeeld de helderheid van het scherm aanpassen.

De Yoga 3 Pro biedt nog heel wat andere functies, zoals je in bovenstaand filmpje kan zien. Het apparaat komt eind oktober naar onze markt en moet 1599 euro kosten.

Reageer