panasonic-tv-2018

Ook de televisies die Panasonic voor ons in petto heeft voor 2018 zijn nu bekend. Het gaat om drie nieuwe reeksen LED-televisies naast de eerder op het jaar gelanceerde OLED-tv’s.

Alle televisies bieden ondersteuning voor 4K HDR, inclusief standaarden als HDR10, HDR10+ en HLG. Dolby Vision ontbreekt maar dat is niet onlogisch omdat het een rivaal is van HDR10+.

In de loop van het jaar volgen er firmware-updates zodat alle tv’s van 2018 de digitale assistenten Amazon Alexa en Google Assistant krijgen. Hierdoor kan je op termijn via een compatibele slimme luidspreker de tv gaan bedienen. Voorlopig zullen de digitale assistenten wel beperkt blijven tot Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Panasonic FXW650

De FXW650-reeks vormt de instapreeks voor 4K HDR tv’s bij Panasonic. De reeks bestaat uit vier schermformaten (65-inch, 55-inch, 49-inch en 43-inch). Voor de eerste maal komt een techniek als Adaptive Backlight Dimming Plus naar deze instapmodellen, terwijl de schermen ook een 20 procent hogere paneelhelderheid hebben dan de voorgangers uit 2017.

Panasonic FXW720

Iets hoger situeert zich de FXW720-reeks. De tv’s zijn beschikbaar in drie schermformaten (49-inch, 55-inch en 65-inch), hebben lokale dimming en de hogere paneelhelderheid. Ze zijn ook 20% dunner dan de tv’s van vorig jaar.

Zowel de FXW650 als FXW720 hebben het ‘Switch Design’, dat is een tafelsteun waarvan de voetjes flexibel kunnen worden geplaatst, aan de buitenzijde of dichter bij elkaar.

Panasonic FXW780

Panasonic-LED-TV-FX780E-lifestyle-2De FXW780-serie is de topper onder de LED-televisies. Die heeft het “Art & Interior”-design met een dunner scherm dan de andere modellen en designelementen als aluminium en glas.

Alle toptechniek die we aantreffen op de OLED-tv’s van het merk sijpelt door naar deze reeks. Zoals de licht verbeterde HCX-chip (Hollywood Cinema Experience) die we ook terugvinden bij de OLED-tv’s, een 4K HDR Pro Cinema Display van 100Hz, Local Dimming Pro en betere beeldverwerking van bewegende beelden (2200Hz).

De FXW780 is er in schermformaten van 75-inch, 65-inch, 55-inch en 49-inch.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Van zodra de tv’s beschikbaar zijn, krijg je hier ook de prijzen en modellen te zien.

Reageer