Domotica en smart home, voor velen blijft het een ver-van-mijn-bedshow. Het merendeel van de consument denkt dat een installatie ongelooflijk duur is, veel geld kost en serieus wat kap- en breekwerk vraagt in jouw woning. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, legt Domintell uit.

Bussysteem

Domintell is een bussysteem: de sensoren zetten de informatie op de ‘bus’ en geven opdrachten door aan de sensoren. Alle bedieningsorgenen zijn onderling verbonden door één kabel, wat de bekabeling uiteraard eenvoudiger maakt in vergelijking met een klassieke elektriciteitsinstallatie.

Evolutief systeem

Domintell geeft zichzelf trouwens de benaming van ‘evolutief’ systeem. Dat houdt in dat er op elk moment nieuwe uitbreidingen mogelijk zijn op bestaande installaties.

Wijzigingen bekijkenHet gevolg? Je hoeft niet het hele systeem dat je voor ogen hebt in één keer aan te kopen, maar je kan de kosten dus spreiden en telkens gaan uitbreiden wanneer het jou best past.

Volledig geïntegreerd

Dit betekent dat alle inputs potentieel alle outputs kunnen bedienen. Eén knop kan zo bijvoorbeeld de ene dag lichten aan te doen en de andere dag gebruikt worden om een luik te openen of een geluidsinstallatie te bedienen.

Domintell bevat standaard ook een astronomische klok om te weten wanneer de zon opgaat en zo verschillende functies te automatiseren.

Open systeem

Ook andere ontwikkelaars kunnen aan de slag met Domintell: er zijn RS232-, USB- en ethernet-interfaces beschikbaar zodat derden controletoepassingen kunnen ontwikkelen.

Configureerbaar door de gebruiker

Wil je echt diepgaand gaan automatiseren, kan je dat met het configuratieprogramma. Die werkt via een simpel ‘drag & drop’-systeem waarmee je de meest complexe scenario’s kan instellen.

Klik hier om producten in te laden

Reageer