Denon HEOS

Met de HEOS Link kan je bestaande audiosystemen of versterkte luidsprekers opnemen in het draadloze multiroomsysteem van Denon. De HEOS Amp moet dan weer een betere geluidskwaliteit naar je speakers brengen.

Een tijdje geleden lanceerde Denon al het HEOS-systeem en zette daarmee de eerste stappen op de multiroommarkt. Eerst waren de gebruikelijke luidsprekers aan de beurt, maar nu stelt de fabrikant ook drie ondersteunende apparaten voor die je audio-ervaring gebruiksvriendelijker en kwalitatiever moeten maken.

HEOS Link

Het eerste nieuwe toestel is de HEOS Link. De HEOS Link is eigenlijk een stereovoorversterker die je via een analoge kabel, digitale coaxkabel of digitale glasvezelkabel op je bestaand home cinema- of muzieksysteem aansluit. Hiermee worden je apparaten mee opgenomen in het HEOS-netwerk en kan je ze dus opnemen in je multiroomoplossing. Deze kabels vind je in zowat elke elektronicazaak.

HEOS Amp

De HEOS Amp is dan weer speciaal ontworpen om de multiroomfuncties binnen je leefruimte uit te breiden naar iets oudere toestellen. De Amp is een versterker van 100 W (klasse D) en moet je audio een extra boost geven. De Amp kan je gebruiken op elk paar stereoluidsprekers (buiten-, vloer- of boekenplankmodellen of zelfs speakers in het plafond).

HEOS Extend

Wil je je HEOS-multiroom ook gebruiken in ruimtes waar het wifi-signaal niet zo denderend is? Dan voorziet Denon de HEOS Extend, waarmee je je thuisnetwerk kan uitbreiden en versterken in kamers waar dat nodig zou zijn.

Denon HEOS app

Denon kondigt ten slotte ook de lancering van een app voor Android en iOS aan waarmee je het systeem gemakkelijk kan bedienen. Met de applicatie kan je elk opgenomen HEOS-apparaat een naam geven en muziek streamen via Spotify, rechtstreeks van op je smartphone of via DLNA.

De HEOS Amp en HEOS Link zijn vanaf september verkrijgbaar. De Amp krijgt een adviesprijs van 499 euro, de Link moet 349 euro kosten.

Reageer