AirPlay 2 op tv

Sinds 2019 bieden grote televisiemerken als Samsung, LG en Sony op hun nieuwste televisies ondersteuning voor AirPlay 2. Maar hoe werkt dat in de praktijk en welke functies zijn er zoal?

1Afspelen van video

Met AirPlay 2 kan je video’s vanaf een iPhone, iPad of Mac naar een compatibele tv sturen, zodat je de beelden meteen op een groot scherm kan bekijken.

2Beluisteren van muziek via je tv

Een tweede functie is het afspelen van muziek vanaf een iPhone, iPad of Mac op de luidsprekers van je televisie. Nu steeds meer tv-merken inzetten op een betere geluidskwaliteit, kan dat handig zijn. Waarschijnlijk krijg je dan ook de albumhoes te zien van het nummer dat je aan het afspelen bent, maar dat moeten we nog even verifiëren in de praktijk.

Dezelfde muziek kan je ook tegelijkertijd op andere speakers in de woning laten afspelen, zolang die speakers compatibel zijn met AirPlay 2. Bijvoorbeeld een Sonos-speaker.

3Bedienen met Siri

AirPlay 2 wordt vaak in één adem genoemd met HomeKit en Siri, de slimme assistent van Apple. Vanaf je iPhone zal je aan Siri kunnen vragen om een bepaalde video af te spelen op jouw tv. Zijn er meerdere tv’s in huis, dan kan je zelf kiezen op welke tv wat moet worden afgespeeld.

4iPhone of iPad als afstandsbediening

De iPhone of iPad kan vanaf het ontgrendelscherm ingezet worden als een afstandsbediening. Waar tot voor kort je enkel muziek kon afspelen pauzeren, of voor- en achteruitspoelen, kan dat nu ook voor video. Ook het volume op de tv kan je aanpassen.

Apple’s AirPlay-pagina beschrijft de verschillende functies van AirPlay.

Reageer