Sonos Beam
Foto: Sonos Beam

Het heeft even geduurd maar de gratis software-update die Google Assistent op Sonos toevoegt is er nu ook voor Belgische gebruikers.

Sonos heeft al drie luidsprekers waar Google Assistant standaard zit ingebouwd: de Sonos One, de Sonos Beam en de draagbare Sonos Move. Ook met een verbonden Google Home-product activeer je Google Assistant voor jouw Sonos muzieksysteem.

Via een spraakopdracht kan je een muzieknummer opstarten op elke Sonos speaker, maar ook allerhande vragen stellen, het weerbericht checken of slimme woning-toepassingen bedienen zoals de verlichting of verwarming inschakelen.

Sonos zal bovendien de belangrijkste eigen acties en functies van Google Assistant ondersteunen zoals Continued Conversation, Broadcast Mode en de mogelijkheid om een andere stem te kiezen voor de digitale assistent.

Door middel van het open platform met producten en partners van Sonos, kan een nummer worden gestart met AirPlay vanaf Apple Music, de Google Assistant worden gevraagd naar het volgende nummer te gaan, en het volume zachter te zetten in de Sonos-app.

De spraakbediening werkt met een grote lijst aan streamingdiensten zoals Spotify, YouTube Music, Tidal, Google Play Music, TuneIn en Deezer. Met je stem kan je naar het volgende nummer gaan, het volume veranderen, of pauzeren en dit voor alle streamingdiensten.

Gebruikers van een Sons Beam kunnen een aangesloten televisie inschakelen, overschakelen van tv naar muziek en het het volume aanpassen met de Google Assistent via de HDMI ARC-verbinding en CEC van Beam. Met een extra Google Chromecast Ultra of ingebouwde Chromecast van de tv, kan je ook vragen naar specifieke programma’s en films.

Naast Google Assistant ondersteunt Sonos nog een tweede spraakassistent, namelijk Amazon Alexa die momenteel wel nog niet beschikbaar is in België. Sonos-gebruikers kunnen een assistent kiezen voor elke individuele speaker, met meerdere spraakassistenten op één systeem.

Klik hier om producten in te laden

Reageer