De Music Flow-producten van LG, die multiroom- en netwerkondersteuning bieden, gaan nu ook compatibel zijn met Google Cast. Hierdoor kan je ook gemakkelijk online muziekdiensten als Google Play Music en Pandora (update 11/15: deze dienst is sinds enige tijd niet meer toegankelijk in Europa) op de toestellen afspelen.

De Google Cast-ondersteuning mag je dus eigenlijk een beetje zien als een vervanger voor Bluetooth, want in principe kan je er dezelfde dingen mee doen. Je kan muziek beluisteren via je mobiele apparaten zoals smartphones of tablets, maar ook via online muziekdiensten zoals Google Play Music, Pandora, Songza, TuneIN, iHeartRadio en Rdio. Door een directe verbinding te maken met de cloud, en dus zonder Bluetooth, wil LG een betere geluidkwaliteit bieden.

Wie vooral streamingdiensten als Spotify en Deezer gebruikt: geen nood, LG voorziet ook een integratie voor deze software.

Google Cast zal nog deze maand beschikbaar zijn in de LG Music Flow-modellen HS9, HS7, HS6, H7, H5, H3 en de H4 Portable. Wie nu al een Music Flow-toestel in huis heeft, kan dat over-the-air upgraden zodra de service beschikbaar komt.

Ontdek hier enkele audio-oplossingen van LG
Klik hier om producten in te laden

Reageer