Garmin VIRB Elite action cam

Met meer verschillende functies dan zo goed als elke andere action cam, heeft Garmin met de VIRB Elite een totaalpakket in huis.

“Without data, it’s just video”, is de leuze achter de VIRB Elite van Garmin. Met het toestel gaat de fabrikant verder dan de concurrenten: via allerlei sensoren moet je voor elke activiteit meer feedback krijgen dan enkel maar een filmpje van wat je precies gedaan hebt.

Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken je snelheid, trapfrequentie en hartslag registreren. Of tijdens een vlucht met een vliegtuig of tijdens een parachutesprong de G-krachten en de vlieghoek meten. Bovendien is de VIRB Elite uit de doos waterbestendig en kan je tot een half uur onderwater filmen, en dat tot op een diepte van 1 meter. Bovendien is ook een gps voorzien, zodat je ook telkens een locatie aan jouw beelden kan toevoegen.

Het toestel heeft een ingebouwd Chroma-scherm van 1,4 inch, waarop je niet enkel je filmpjes live kan bekijken, maar dat het ook gemakkelijker maakt om de instellingen te wijzigen.

Garmin koos voor zijn toestel voor een kogelontwerp, waardoor die eigenlijk op een heel natuurlijke manier op jouw helm of stuur kan kan bevestigd worden. Dat wil echter wel zeggen dat de cam iets groter en zwaarder is dan de meeste concurrenten. Het toestel weegt zo’n 200 gram.

Een leuk extraatje: de VIRB Elite komt met de GoPro mount adapter, zodat je de GoPro-accessoires ook op deze Garmin kan gebruiken. Met de meegeleverde software, waarmee je jouw beelden op Mac, pc, iOS en Android kan bewerken.

Kostprijs: vanaf 259 euro.

Reageer