CEWE

Selfies met de smartphone mogen de trend zijn, de industrie achter het afdrukken van foto’s blijft immens. Op Photokina waren minstens 2 hallen gewijd aan dit fenomeen. Zelf bezochten we uitgebreid de beursstand van CEWE, één van de grootste Europese spelers in fotofinishing.

Wie dacht dat dergelijke spelers zich enkel bezig hielden met klassieke fotoprints, kaartjes of fotoalbums zal aangenaam verrast zijn. Het aanbod is de laatste jaren gigantisch gegroeid.

Vandaag kan je op bijna elk materiaal gaan afdrukken: kussens of koffiemokken ken je ongetwijfeld maar ook puzzels en hoesjes voor smartphones behoren tot de mogelijkheden. En vergeten we niet de fotokalenders, posters of fotokaders om aan de muur te hangen. Of een leuke toepassing zoals de foto’s in retro Polaroid-stijl.

Polaroid-style_prints_CEWE

Mobiele diensten en cloud

Het is duidelijk dat CEWE niet op zijn lauweren rust en voor vernieuwing blijft zorgen. De volgende jaren gaat het sterk inzetten op mobiele diensten en apps voor smartphones en tablets. Zoals de recente CEWE Photoworld app voor iOS en Android waarmee je volledige fotoboeken in verschillende formaten, kalenders en wenskaarten kan maken en bestellen vanop je mobiele toestel.

Volgens Baudouin Verschueren, verantwoordelijke CEWE voor België, is de app een logische ontwikkeling. Er is immers een trend dat veel 50-plussers vertrouwd zijn met een tablet, en minder met een traditionele computer of laptop. De start is veelbelovend zegt hij, er loopt al 6% van de omzet via de app, en fotoboeken maken daarvan de helft uit.

CEWE

Om het gebruiksgemak nog te verhogen lanceert CEWE Myphotos, een oplossing om al je digitale foto’s in de cloud te bewaren, te bewerken en er afdrukken of fotoalbums van te maken. Op de Photokina konden we al even aan de slag gaan met een beta-versie.

De voordelen zijn groot. Door de foto’s op één centrale plaats in de cloud te bewaren, kan je ze steeds oproepen en bekijken via apps op smartphone of tablets, software op de computer, een smart tv, en ze desgewenst laten afdrukken aan een compatibele kiosk in de winkel. Dat zorgt voor twee vliegen in één klap: gebruiksgemak voor de consument en potentieel een hoger omzetcijfer voor CEWE.

Video wordt niet vergeten

Andere manieren waarbij het fotoalbum de digitale toer op gaat is de videofunctie bij het maken van fotoalbums. Een QR-code die een plaats krijgt bij een foto verwijst naar een zelfgemaakt filmfragment. Uitlezen met een smartphone of tablet en de foto krijgt een nieuwe dimensie.

Ansichtkaart heruitgevonden

Of wat dacht je van het volgende situatie. Op je vakantiebestemming hoef je niet langer op zoek te gaan naar postkaartjes en passende postzegels. Nee, anno 2014 neem je gewoon een foto met je smartphone, laadt die op naar de wenskaart-app van CEWE en zij zorgen voor de druk en afhandeling via de post. Binnen enkele dagen moet de kaart al het thuisfront bereiken, mooi gepersonaliseerd.

CEWE

Reageer