Elgato Eve

Elgato ken je misschien nog van zijn tv-tuners voor computers maar het beweegt zich nu ook op de smart home-markt. Het lanceert een drietal productreeksen die via Bluetooth samenwerken met Apple’s HomeKit.

Elgato Eve

Een eerste reeks van producten is Elgato Eve, sensoren die de luchtkwaliteit, luchtdruk, luchtvochtigheid, temperatuur, energie- en waterverbruik in de gaten houden. Zo zijn er een weerstation, rookmelder, geschakelde stopcontacten, een watersensor en deur- en raamcontacten.

Alle sensoren communiceren via Bluetooth en werken samen met Apple’s HomeKit. Met Apple HomeKit kan je met je iPhone of iPad deze sensoren vanop afstand beheren. Sterker nog: met één stemcommando via Siri kan je een reeks apparaten in- of uitschakelen. HomeKit zal later dit jaar beschikbaar worden voor alle iOS 8-apparaten.

Elgato Eve producten

Elgato Avea

Met Avea lanceert Elgato een alternatief voor Philips Hue. De Avea is een slimme led-lamp van 7W. Dankzij de Bluetooth-verbinding is een hub niet nodig. Met de app kan je tot zeven verschillende sferen oproepen, zoals ‘opstaan’. Een Avea-lamp, goed voor 430 lumen, 3000K en een levensduur van 25000 uur, kost 40 euro.

Elgato Avea slimme led lamp

Elgato Smart Power

Nu we nog steeds met één batterijlading amper een dag volmaken met een smartphone of tablet, is er plaats voor externe batterijen die voor extra jus zorgen. Zoals de Elgato Smart Power, een reservebatterij voor de iPhone of iPad. Met de batterij met een stevige capaciteit van 6000mAh herlaad je een iPhone tot driemaal toe, en een iPad eenmalig.

Het interessante is dat je verwittiging krijgt op je smartphone of tablet wanneer de Smart Power bijna leeg is. En hoewel er enkel een Smart Power app voor iOS is, werkt de reservebatterij perfect samen met andere apparaten dankzij een optionele usb-kabel. Kostprijs van de Elgato Smart Power: 90 euro.

Reageer