De BinBike is een echte Belgische fiets: de ontwikkeling, assemblage en eindcontrole gebeuren in België.

Van de BinBike zijn er verschillende uitvoeringen. Het standaard Traffic model (1850 euro) is voorzien van een lithium-ion batterij 36V en 9Ah, goed voor een actieradius van om en bij de 60 km. De batterij zit weggewerkt in een handig afneembaar tasje, zodat opladen binnenshuis wel erg makkelijk wordt.

Wie grotere afstanden doet, kan nog kiezen uit drie Traffic-modellen met zwaardere batterijen: 36V-12Ah, goed voor 80 km (1915 euro); 36V-15Ah, met een bereik van 100 km (2000 euro); en 36V-20Ah, met een actieradius van 140 km (2165 euro).

De Traffic heeft een economische 3-standen regelaar (Low-Medium-High) waarbij je zelf de kracht bepaalt die je krijgt van de batterij.

Custom is een elektrische fiets voor jong en oud, betaalbaar en in een beperkt oplage verkrijgbaar. Net zoals bij de Traffic vind je hier dezelfde vier batterijen terug. Prijzen variëren van 1600 tot 1915 euro.

Tot slot is er het Europa-model dat gebruik maakt van een NiMH-batterij van 24V, die zit weggewerkt in de bagagedrager.

De verdeler van BinBike, Crystalyte-Europe, biedt ook complete motorkits aan, waarbij je zelf alle fietsen kan ombouwen tot een elektrische fiets. Niet alleen een stadsfiets maar ook vouwfietsen, tandems, mountainbikes tot zelfs bakfietsen. Je gebruikt je eigen fiets waardoor de meerkost best meevalt.

Je hebt de keuze tussen een aandrijving in het voorwiel of achterwiel, waarbij de elektromotor verkrijgbaar is voor diverse wielmaten (16 tot 28-inch). De motorkit is te verkrijgen bij verscheidene fietshandelaars bij Crystalyte-Europe te Bornem. Daar kan je terecht voor een testrit.

Reageer