De Cruiser elektrische fietsen van Krigori onderscheiden zich door maar liefst zes ondersteuningsstanden en een autonomie van gemiddeld 100 km. Daarvoor doen ze een beroep op de innovatieve LiFePO4-batterij (36V – 10Ah).
Krigori2

Dit nieuwe batterijtype is gebaseerd op lithium ion-technologie maar biedt meer voordelen ten opzichte van de typische lithium-ion batterijen. Een daarvan is de kracht waarbij ze volledig vermogen blijven geven zolang ze niet ontladen zijn. Een andere is dat de batterij tot 1500 maal kan opgeladen worden; bij andere batterijen treedt vermogensverlies al op na 450 à 500 oplaadbeurten.

De naafmotor bevindt zich in de voorwiel en werkt geruisloos. Krigori heeft zijn Cruiser fietsen ook uitgerust met sensors in de remgrepen zodat bij de minste aanraking van de remhendel de ondersteuning onmiddellijk stopt. Via de automatische 6 km/h startknop trekt de fiets zichzelf verder zonder dat je aan de pedalen hoeft te komen. Ideaal om de fiets bergop te begeleiden of wanneer je vertrekt in een zware versnelling.

Krigori3

De Cruiser met LiFePO4-batterij is er in twee uitvoeringen: één met 7 derailleur versnellingen (1795 euro) en een versie met interne Nexus 8 versnellingen (1995 euro). De herenfietsen zijn verkrijgbaar in zilver-zwart; de damesfietsen in zilver-zwart of zilver-rood.

Er is ook een Cruiser-fiets (enkel voor dames) die werkt met 2 lithium-ion batterijen en een actieradius heeft van 130 km.

Reageer