Boekhoudgroep SBB Accountants & Adviseurs maakt al geruime tijd werk van het vernieuwen van haar bedrijfsgebouwen. Bestaande gebouwen worden met het oog op duurzaamheid en ecologie adequaat opgefrist, terwijl in de bestekteksten van nieuwe filialen expliciet gewag wordt gemaakt van state-of-the-art technologieën.

[gap height=”32″]

Vraag naar performant systeem

Voor de nieuwe vestiging in Loppem hoefde de groepering niet lang te zoeken naar een partner om hen de nieuwste warmtepomptechnologie aan te reiken. De buren van Mitsubishi Electrics bleken met het City Multi Hybride VRF-systeem immers de meest performante tegemoetkoming aan de eisen van SBB.

SBB_Panorama1

En die waren niet min, want SBB wou, gestuwd door de recente wijzigingen in de regelgeving rond koelmiddelen, geen koelleidingen doorheen het gebouw leggen. Een andere eis betrof een energiezuinig systeem waarbij ieder vertrek onafhankelijk kan worden geregeld, ongeacht of het gaat om koeling of verwarming.

De vragen bleken een kolfje naar de hand van Mitsubishi Electric, die met de oplevering in Loppem ineens ook een Belgische primeur scoorde wat de City Multi Hybrid VRF betreft.

[gap height=”32″]

Wat is H-VRF?

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”left”]Evie Lootens (Mitsubishi Electric):

“Het lucht/water-warmtepompsysteem bij SBB is opgebouwd uit een R2-buitenunit op het dak, geïntegreerde kanaalunits en de nieuwe Hybrid BC-controller, die toelaat om water en koelmiddel te combineren als warmtedrager.”[/quote]City Multi Hybride VRF, een doorontwikkeling van het VRF City Multi R2-systeem, is wereldwijd het eerste 2-pijpssysteem voor gelijktijdig koelen en verwarmen met warmterecuperatie, dat de voordelen van directe expansie en een waterdragend systeem weet te combineren. Het systeem is daarmee een volwaardig alternatief voor het traditionele 4-pijpssysteem.

[gap height=”32”]

De uitvoering van een Hybride VRF systeem is eenvoudig doordat er geen bijkomende pompen, buffervaten of omschakelkleppen nodig zijn. Een 2-pijpssysteem levert uiteraard voordelen op tijdens de uitvoering en heeft bovendien aanzienlijk minder aansluitpunten in het leidingnet, wat het risico op lekkage vermindert en het systeem onderhoudsarmer maakt.

[gap height=”32″]

Bediening

SBB-Mitsubishi3

Hoewel er een centrale bediening is voor de gemeenschappelijke ruimtes, kan de gewenste temperatuur in de afgescheiden spreekkamers ook perfect afzonderlijk worden ingesteld. Dat kan aan de hand van de esthetische en intuïtief te bedienen units die in deze spreekkamers aan de wand hangen. Deze controllers beschikken onder meer over een gepersonaliseerde weektimer, aanwezigheidsdetector en lichtsensor.

De City Multi Hybrid-VRF toont zich een uitstekende oplossing als performant klimatisatiesysteem voor onder meer kantoorgebouwen of appartementen.

SBB-Mitsubishi5

[gap height=”32″]

Ontdek hier de andere oplossingen van Mitsubishi Electric

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”32″]

Reageer