Nieuwe toepassingen, zoals domotica, rolluiksturingen of tuinverlichting zorgen ervoor dat de zekeringkast in een residentiële woning steeds complexer wordt en moeilijker te bekabelen.

Met de Topjob S veerklem met directe insteektechniek van Wago kan je de zekeringkast vereenvoudigen. De 4-polige veerklem (1 ingang van automaat, 3 uitgangen naar installatie) zorgt ervoor dat de kast gestructureerd blijft, volledig afgewerkt en uitgetest kan worden en uitbreidingen of aanpassingen vlot verlopen. Ook het opzoeken van fouten gaat een stuk eenvoudiger.

Via de groothandel kunnen installateurs een basispakket aankopen, met voldoende 4-polige Topjob S-klemmen, bruggen, eindstukken en markering om een zekeringkast te bekabelen (type 36-modules). Op ECL 2009 zal Wago ook de geïsoleerde snelklemserie 222 demonstreren. Dit zijn verbindingsklemmen voor alle soorten geleiders van 0,08 – 4 mm². In de praktijk zijn er immers regelmatig toepassingen waar twee soepele geleiders met elkaar dienen verbonden te worden of een mix van soepele en eenaderige geleider nodig is.

Tot slot stelt Wago een plug&play-oplossing voor gebouwenautomatisering voor die de energiekosten 100% beheert. Bovendien bespaart men 50% op de installatietijd via de Winsta-connectoren, en tot 70% op de exploitatiekost van een verlichtingsinstallatie door zo precies mogelijk de verlichting aan te sturen.

Reageer