Sinds begin dit jaar is er al heel wat te doen geweest rond Dolby Atmos. De geluidstechniek creëert door de toevoeging van extra speakers een sound bubble, waardoor je volledig opgenomen wordt in het geluid en de film.

In de wereld van home cinema en bij hobbyisten wordt de techniek als ‘revolutionair’ beschreven en ook fabrikanten springen steeds creatiever om met hun toestellen om de techniek toch bij zoveel mogelijk consumenten in de huiskamer te krijgen. Door middel van ‘opzetspeakertjes’ en zelfs soundbars met Dolby Atmos-ondersteuning kan je ook zonder ingrijpende veranderingen de techniek in huis halen.

Dolby Atmos is echter nog een jonge techniek en dus is het nog een beetje zoeken naar films op Blu-ray die de technologie ondersteunen. Toch zijn er de voorbije maanden al enkele kleppers verschenen die Atmos aanbieden. Wij zetten de grootste must-haves eens op een rij:

 

American Sniper

In huis halen, want: dat American Sniper een ongelooflijk goeie film is, bewijzen de vele Oscarnominaties die Clint Eastwoods prent begin dit jaar in de wacht sleepte (Beste Film, Beste Acteur en Best Bewerkt Scenario). Het is echter door de Oscar die de film wél won dat American Sniper een interessante Dolby Atmos-keuze is, namelijk die van Beste Geluidseffecten.

 

The Expendables 3

In huis halen, want: weinig films en filmreeksen zijn zo doorspekt met adrenaline, ontploffingen en actie als The Expendables. De derde telg in de serie is meteen ook de eerste die Dolby Atmos ondersteunt. En wat is er nu beter dan een spetterende actiefilm om jouw nieuwe geluidsinstallatie uit te testen?

 

Gravity: Diamond Luxe Edition

In huis halen, want: het is niet zozeer de veelvoud aan explosies die Gravity een leuke film maken voor Dolby Atmos, maar het is net door de stilte. Dat klinkt paradoxaal, maar omdat er in Gravity heel gericht omgegaan wordt met geluid en je naar verschillende geluidspunten geslingerd wordt, moet Dolby Atmos net die ruimtelijkheid van het geluid mooi weergeven. Dat de film tussendoor ook nog eens zeven Oscars wegkaapte, waaronder die van Beste Geluidseffecten en Beste Geluid, is natuurlijk mooi meegenomen.

 

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

In huis halen, want: De Hunger Games-franchise hoeven we vast niet meer aan jou voor te stellen. Het vierde en laatste deel van de reeks speelt nu in de bioscoop, maar de voorganger kreeg alvast ook een Atmos-ondersteuning mee op Blu-ray. Een felle opstand met als gevolg intense gevechten, ondersteund door een knappe sountrack: ideaal voor Dolby Atmos.

 

John Wick

In huis halen, want: de trailer toont al genoeg waarom John Wick uiterst geschikt is voor Dolby Atmos: veel actiescènes en vuurgevechten die je werkelijk om de oren zullen vliegen.

 

Mad Max: Fury Road

In huis halen, want: deze remake/sequel van de Mad Max-films uit de jaren ’70 en ’80 is niet enkel een van de betere films van 2015, het is ook audiovisueel een hele knappe prent. Ook hier komt het succesrecept terug: veel actie, schietpartijen en auto-achtervolgingen.

 

Terminator: Genisys

In huis halen, want: elke Terminator-film zit natuurlijk vol stevige actie, ontploffingen en een dreigende soundtrack. In Genisys zien we bovendien de terugkeer van Arnold ‘I’ll be back’ Schwarzenegger die de boel mee op stelten zet.

 

Transformers: Age of Extinction

In huis halen, want: toegegeven, de verhaallijn van de Transformers-films mag meestal dan wel flinterdun zijn, toch kan je er niet omheen dat je heel hard je best zal moeten doen een film te vinden die meer ruimtelijke actie biedt dan de reeks. Je hebt niet enkel ontploffingen, ronkende wagens en militaire tussenkomsten, maar ook nog eens metershoge transformerende metalen robots én in Age of Extinction ook nog eens Transformer-dino’s! Tijd om jouw Dolby Atmos eens tot het uiterste te testen, dus.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer