Olympus E-PL7

Met zijn nieuwe PEN E-PL7 wil Olympus niet enkel een designstatement maken, maar ook een speelser karakter naar de systeemcamera brengen.

Onder de noemer ‘modebewuste camera’ lanceert Olympus de E-PL7, de nieuwste toevoeging aan het PEN-gamma. De fabrikant richt zich met het toestel op een creatief en jong publiek.

De selfie-camera?

Verschillende camerafabrikanten spelen in op de populariteit van de selfie en bouwen kantelbare schermen in, zodat je perfect in het oog kan houden hoe je foto er precies zal uitzien. Waar de meeste merken dit toepassen bij compactcamera’s, gaat Olympus een stap verder en voorziet het een kantelbaar scherm bij de systeemcamera E-PL7. Met het toestel kan je dus ook selfies van hoogwaardige kwaliteit nemen.

Het 16 megapixeltoestel komt met een 4/3 inch Live MOS-sensor, lichtgevoeligheid van ISO 200-25 600, TruePic VII-beeldprocessor en continuopnames van 8 beelden per seconde.

Olympus E-PL7

Specificaties

Zoals eerder aangegeven komt de Pen E-PL7 dus met een volledig kantelbaar scherm dat je kan gebruiken om selfies te nemen. Wil je nog verder gaan, dan kan je via je smartphone de sluiter bedienen en dus selfies nemen van op afstand. Je kan daarbij in- en uitzoomen zonder de camera te moeten aanraken en instellingen als het diafragma en sluitertijd in realtime aanpassen en het resultaat meteen op je smartphonescherm bekijken. Hou je toch liever de camera in de hand, dan kan je via het aanraakscherm toch snel en eenvoudig een foto nemen door op het scherm te tikken. De 3-assige beeldstabilisatietechnologie neutraliseert hierbij bewegingen en trillingen. De PEN E-PL7 krijgt bovendien ook veertien creatieve filters en negen effecten mee.

Via de ingebouwde wifi en de gratis Olympus Image Share-app kan je snel je foto’s delen met je vrienden. Het toestel wordt geleverd met een verwisselbare 14-42 mm 1:3.5-5.6-lens. Eind september ligt de PEN E-PL7 in de winkels aan een adviesprijs van 599 euro.

Reageer