Dali Callisto op IFA
Dali Callisto op IFA

Met het draadloze luidsprekersysteem Callisto toont de Deense luidsprekerfabrikant Dali welke richting het wil inslaan in de toekomst.

Geen gerommel meer met kabels, een uitstekende versterking afgestemd op de speakers zelf en volledig toekomstbestendig op het vlak van streaming en multiroom, dat is de belofte die Dali maakt. Als muziekliefhebber kan je gewoon genieten zonder ingewikkelde installaties en keuzestress bij de selectie van je componenten.

We konden al even kennismaken met Callisto op IFA, en het moet gezegd, we waren echt overtuigd van de geluidskwaliteit en het concept. Callisto bestaat uit een centrale hub (Sound Hub) en twee actieve luidsprekers, met keuze uit een vloerstaander (Callisto 6) en een boekenplankmodel (Callisto 2). De luidsprekers maken draadloos verbinding met de Sound Hub.

De centrale Sound Hub bevat alle mogelijke aansluitingen die vandaag een rol spelen zoals Bluetooth (Apt-X HD), analoge ingangen, optische en coaxiale ingangen en USB.

Optioneel kan je de Sound Hub voorzien van een BluOS-module en hem zo streaming- en multiroom-mogelijkheden geven, inclusief muziek in hi-res audiokwaliteit. De Callisto-luidsprekers kunnen zo ook in een breder BluOS-multiroomsysteem worden opgenomen.

Bovendien is er plaats vrijgehouden voor eventueel een cinemamodule waardoor Callisto op termijn misschien wel als surroundsysteem kan worden ingezet.

De Sound Hub heeft nog enkele trucjes in petto zoals de automatisch detectie van de ingang wanneer er muziek wordt afgespeeld, en een Bluetooth-afstandsbediening waardoor de Sound Hub in een kast kan worden weggestopt.

De versterking in de luidsprekers werd door Dali volledig zelf gemaakt en geoptimaliseerd, waardoor er een veel hoger vermogen kan worden geleverd per speaker. En dat heeft zijn effect op de geluidskwaliteit.

Prijzen en beschikbaarheid

De Callisto 6 vloerstaander kost 3400 voor een set. De kleinere Callisto 2 is goedkoper en kost 2600 euro voor een paar. De Sound Hub kost 550 euro; de BluOS-module 500 euro. Reken dus op een instapprijs van 3650 euro voor een volledig uitgerust systeem.

Reken op half december 2017, begin 2018 voor de beschikbaarheid.

Reageer