De XC10 is wel degelijk een fototoestel, maar kan dankzij zijn unieke design ook heel goed als camcorder gebruikt worden.

Fotocamera’s focussen steeds meer op hun filmfuncties en met spiegelreflexen en systeemcamera’s kan je vandaag de dag al knappe filmpjes opnemen. De nadruk ligt uiteraard wel meestal bij fotografie, en dat zie je ook terug in het design van de toestellen en de plaatsing van de drukknoppen. Canon besloot het eens anders aan te pakken en zijn fotocamera om te bouwen tot een ‘semicamcorder’.

De XC10 komt een breder design en een aparte handgreep voor meer stabiliteit en een betere grip. De XC10 komt in grote lijnen overeen met de C100: het toestel heeft een 1 inch sensor met een maximale ISO-gevoeligheid van 20.000. Met het toestel kan je 4K-video en 12 megapixelfoto’s vastleggen. De vaste lens biedt een 24 – 240 mm-equivalent en f/2.8-5.6 zoom.

canon-xc10-2

Verder is er ook de mogelijkheid om een externe microfoon, hoofdtelefoon en een viewfinder aan te sluiten. Ook wifi is voorzien.

De XC10 mag dan wel een veelzijdig toestel zijn, het zal zich waarschijnlijk op een klein afzetgebied gaan richten. Voor wie zowel filmpjes als degelijke foto’s wil nemen, zij het in de privésfeer of voor het werk, en toch niet al te veel wil meesleuren, is de XC10 zeker een optie.

Het toestel moet in juni in de winkelrekken liggen en zou zo’n 2049 euro gaan kosten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer