Genieten van muziek in de tuin, op het terras of aan het zwembad? Oplossingen zijn er vandaag genoeg!

Wie zijn woning wenst te voorzien van muziek hoeft zich niet te beperken tot enkel de
binnenvertrekken. Wilt u ook buiten naar muziek luisteren, dan zijn er vandaag verschillende opties.

De meest eenvoudige manier is het gebruik van een echte draagbare, draadloze speaker.

Een tweede optie, bij nieuwbouw of grondige renovatie, is meteen al bij de werken de nodige kabels te trekken of tenminste al wachtbuizen te voorzien zodat de buitenspeakers hierop kunnen worden aangesloten.

Draagbare Bluetooth-speakers

De makkelijkste manier zijn de draagbare Bluetooth-luidsprekers die je vandaag in alle maten en uitvoeringen vindt, al dan niet met een ingebouwde batterij. Hun flexibiliteit en kostprijs zijn de grootste voordelen, maar de geluidskwaliteit is niet altijd even schitterend.

Vaste buitenluidsprekers

Bij nieuwbouw of renovatie heb je uiteraard extra mogelijkheden om al de nodige kabels of wachtbuizen aan te brengen. Het grote voordeel van een vaste installatie waarbij luidsprekers permanent in de tuin of rond het terras geplaatst of opgehangen worden onder een terrasoverkapping, is dat ze niet in de weg staan of dat er een batterij met de regelmaat van de klok dient opgeladen te worden.

Tip: Zorg er wel voor dat alle luidsprekerbekabeling geschikt is voor buitengebruik of om in de grond weg te werken!

Deze buitenluidsprekers zijn bij voorkeur spatwaterdicht en bestand tegen lage temperaturen.

De meeste buitenluidsprekers monteer je via stevige luidsprekersteunen aan de muur, al zijn er ook inbouwluidsprekers die je onder een uitstekende dakrand of overdekt terras een plek geeft.

Om je luidsprekers subtiel te integreren in je tuin, bieden sommige merken luidsprekers aan die het uitzicht van een rots hebben of een kleur krijgen waardoor ze amper opvallen in je tuin tussen de planten.

Is er in jouw woning al een multiroomsysteem aanwezig of heb je een versterker met streaming staan die meerdere zones van muziek kan voorzien, dan is het extra handig de buitenluidsprekers hier op aan te sluiten.

Bekijk alle buitenluidsprekers op Niwzi

Reageer