bosch-home-connect

Begin 2017 komt Bosch met twee nieuwigheden op de markt. Allereerst wordt het gamma huishoudtoestellen Home Connect-functie uitgebreid. Ook dampkappen en kookplaten zijn voortaan connected en te bedienen via smartphone.

Daarnaast lanceert Bosch zijn overkoepelend systeemplatform ‘Bosch Smart Home System’ waarmee alle connected huishoudapparatuur alsook verwarming, verlichting, alarmsystemen… centraal bediend kunnen worden.

Home Connect

Ovens, wasmachines, drogers, koelkasten, koffiezetapparaten… Deze Bosch-apparaten waren reeds uitgerust met de Home Connect-functie. Begin 2017 worden daar kookplaten en afzuigkappen aan toegevoegd. Via de Home Connect-app kun je al deze toestellen op afstand aansturen met je smartphone of tablet. Je kunt de status van de apparaten checken en direct aanpassen vanwaar je maar wil.

Aangenaam huishouden

Hoe kunnen deze slimme apparaten het huishouden nu aangenamer maken? Enkele voorbeelden.

Jullie zitten net aan tafel wanneer je merkt dat de afzuigkap nog aanstaat. Voortaan hoeft niemand zich nog recht te zetten. Een tik op je tablet of smartphone en de afzuigkap staat zo uit! Bovendien waarschuwt de Home Connect-app wanneer de filter van je afzuigkap aan vervanging toe is en opent hij, indien gewenst, automatisch de bestelpagina.

Je staat in de winkel zonder boodschappenlijstje. Is er nu wel of geen melk, room, yoghurt… in huis? Met de Home Connect-app kun je onmiddellijk zien wat er nog in je koelkast staat. De geïntegreerde camera in je koelkast maakt foto’s van de inhoud zodra de deur dichtgaat. Die foto’s kun je op je smartphone of tablet bekijken. De app geeft ook advies over de beste bewaarmethode voor de verschillende producten in de koelkast. Een prima manier om voedselverspilling tegen te gaan!

Bosch Smart Home System

Naast de lancering van zijn eigen Home Connect-toestellen, gaat Bosch nog een stapje verder. Bosch gaat samenwerken met andere merken zodat er steeds meer diensten beschikbaar zijn via de app.

Daarbij beperkt Bosch zich niet enkel tot huishoudapparaten. Bosch verbindt slimme apparaten op het gebied van verwarming, beveiliging, verlichting… via een centraal platform: het Bosch Smart Home System.

Via de bijbehorende app voor smartphones en tablets kun je dan naast de Home Connect-huishoudapparatuur ook je verwarming, deuren en ramen, rookalarm en bewegingssensoren aansturen.

Het Bosch Smart Home System wisselt informatie uit tussen de diverse onderdelen. Daardoor kunnen zij optimaal samenwerken. Zodra het Smart Home System merkt dat er ergens een raam openstaat, schakelt het de verwarming uit. Je kunt via de app ook overal en altijd controleren of je deuren en ramen op slot zijn, de verwarming uit is en het alarmsysteem actief is als er niemand thuis is.

Groeiend platform

Bosch wil het Smart Home System continu uitbreiden door toepassingen van andere fabrikanten te integreren. De verwarmingssystemen van Buderus en Junkers en de verlichting uit de Philips Hue-collectie zijn bijvoorbeeld al te bedienen via de Bosch Smart Home app in Duitsland.

Ook klassieke elektrische apparaten kunnen via een adapterstekker op het Smart Home System worden aangesloten. Voortaan bedien je alle apparaten en systemen in huis via één centraal systeem.

Klik hier om producten in te laden

Reageer