BlackBerry lanceert Leap-smartphone

Het Canadese bedrijf heeft op MWC de nieuwe Leap getoond, een 5 inch smartphone zonder fysiek toetsenbord. Het toestel gaat zo’n 250 euro kosten en ligt vanaf april in de winkels.

Het mag dan niet goed gaan met het marktaandeel van de fabrikant, maar BlackBerry is zeker nog niet dood. Op het Mobile World Congress introduceerde het zijn nieuwste smartphone, namelijk de Leap. Die krijgt een 5 inch scherm met 1280 x 720-resolutie, een 1,5 GHz processor, 2 GB RAM en 16 GB opslaggeheugen, dat je via microSD-kaartjes kan uitbreiden.

Qua camerawerk doet de Leap het met een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelvariant vooraan. De accu krijgt een vermogen van 2800 mAh en moet het daarmee zo’n 25 uur uithouden bij intensief gebruik. De Leap draait op het BlackBerry 10-besturingssysteem. Het toestel zou in april in de winkelrekken moeten liggen en rond de 250 euro moeten kosten.

BlackBerry kwam in Barcelona ook nog met enkele andere nieuwigheden, waarbij vooral een nieuwe slider opviel. Het gaat om een gebogen toestel met aanraakscherm en een uitschuifbaar toetsenbord, zoals BlackBerry eerder al deed met de Torch-lijn. Het nieuwe model is nog niet officieel gelanceerd, maar moet nog dit jaar in de winkelrekken verschijnen.

Reageer