Beosound Balance

De nieuwe luidspreker gebruikt materialen die normaal alleen aan meubilair zijn voorbehouden zoals eikenhout en gebreid textiel. Bovendien verdwijnt de gebruikersinterface als je die niet nodig hebt.

Het resultaat is een poëtische luidspreker met een silhouet van zachte rondingen die staat op een massieve eikenhouten basis en die uitnodigt tot aanrakingen. Designer van dienst voor de Beosound Balance is Benjamin Hubert van de Britse designstudio LAYER.

In de luidspreker schuilen zeven speakerdrivers met twee tegenover elkaar gezette woofers waarbij je kan kiezen tussen krachtig geluid dat de kamer vult of gericht geluid voor een betere muziekervaring. Die technieken zagen we eerder al terug op de Bang & Olufsen Beolab luidsprekers, de paradepaardjes van het merk.

Beosound Balance

Bij de eerste installatie analyseert de luidspreker trouwens via een microfoon de akoestische eigenschappen van de ruimte en stemt daarna het geluid hierop af. De luidspreker bedien je via een verborgen aanraakinterface die oplicht als je dichterbij treedt. De interface wordt gedimd wanneer je weer wegloopt, zodat alleen het aluminium oppervlak zichtbaar blijft.

De Beosound Balance kan in een bredere multiroom set-up worden gebruikt met ondersteuning voor Google Chromecast, Apple Airplay 2 en Spotify Connect. Ook de stemassistenten Google Assistant en Amazon Alexa zitten ingebouwd.

De Beosound Balance, verkrijgbaar in Natural Oak of Black Oak, kost 2.000 euro en nu reeds verkrijgbaar. Bang & Olufsen-dealers vind je hier.

Beosound Balance

Reageer