Bang & Olufsen BeoSound 1 en 2
bcbvbvxn

Muziek moet niet enkel goed klinken, het mag er best mooi uitzien. En daar is Bang & Olufsen met de BeoSound 1 en BeoSound 2 wonderwel in geslaagd.

De kegelvormige objecten zijn afgewerkt in aluminium en zorgen voor een 360 graden geluid. We konden op de IFA kennismaken met deze nieuwe luidsprekers van B&O.

Over de bediening hebben de designers goed nagedacht. Bovenaan bevindt zich een stevige draaiknop die ook nog eens aanraakgevoelig blijkt. Door te swipen of te klikken kan je snel je favoriete afspeellijst of radiostation oproepen. Door er aan te draaien regel je het volume. De redenering is eenvoudig: de luidsprekers moeten te bedienen zijn zonder telkens je smartphone te moeten boven halen.

Volgens Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing van B&O, zijn de luidsprekers een duidelijk antwoord op de flexibele levensstijl. Ze zorgen voor een 360-graden geluidsbeleving en zijn zo goed als overal te plaatsen: op een boekenplank, los op de vloer of buiten op het terras.

De flexibiliteit komt ook tot uiting in de connectiviteit: beide luidsprekers kunnen overweg met Google Cast, AirPlay, DNLA en Bluetooth en spelen zowel muziekstreamingdiensten Spotify en Deezer en de TuneIn- internetradiostations. Bovendien kunnen de speakers in het Bang & Olufsen BeoLink Multiroom van B&O opgenomen worden.

De BeoSound 1 is draagbaar en licht, en voorzien van een ingebouwde batterij. Een kleine gleuf onder de top moet verplaatsen makkelijk maken.

De BeoSound 2 is de grootste van de twee, en heeft ook een krachtiger vermogen. Deze moet dan ook aangesloten blijven op het stroomnet.

De BeoSound 1 is meteen verkrijgbaar. De BeoSound 2 is vanaf eind oktober 2016 verkrijgbaar.

Op de IFA waren ook nog designvarianten te zien maar of die daadwerkelijk zullen uitgebracht worden is nog niet duidelijk.

Ontdek de BeoSound 1 en BeoSound 2 op Niwzi

Klik hier om producten in te laden

Reageer