Bang & Olufsen verbaasde op IFA met zijn A6-speaker, een tamelijk compacte audiostreamer waarvan de cover gemaakt is van wol.

Bang & Olufsen probeert het steeds wat anders aan te pakken dan de gewone gang van zaken en met de BeoPlay A6 slaagt het daar opnieuw wonderwel in. Het toestel krijgt niet enkel een opvallende vorm, maar springt vooral in het oog dankzij zijn wollen cover.

Het gebruik van wol zorgt ervoor dat de speaker een knus uiterlijk krijgt, maar tegelijkertijd in zowel landelijke als moderne woningen perfect geïmplementeerd kan worden. Leuk detail: de wollen cover kan je afnemen en vervangen door andere kleuren: zwart, blauw en bruin.

Ook de bediening maakt van de A6 een unicum. Via simpele aanraakbewegingen (swipen, tappen, iets langen aanraken) schakel je het toestel in of uit en bedien je het volume. Er zijn geen fysieke knoppen, maar het toestel registreert wel je aanrakingen.

De A6 is uitgerust met twee 60 Watt klasse D-woofers en twee 30 Watt klasse D-tweeters aan de voorzijde en een 60 Watt klasse D-driver achteraan. Het toestel ondersteunt AirPlay, DLNA en Bluetooth. Je kan de A6 gewoon op een meubel plaatsen, maar je kan er ook voor kiezen om hem aan de muur te hangen.

De BeoPlay A6 wordt in oktober verwacht en moet 999 euro kosten.

Ontdek hier enkele andere producten van Bang & Olufsen
Klik hier om producten in te laden

Reageer