De ZenFone 2 pakt uit met 4 GB RAM-geheugen, 4G-ondersteuning, een 13 megapixelcamera achteraan en een 5,5 inch Full HD-scherm.

Asus richt zijn smartphones op het lagere segment en hangt aan zijn toestellen telkens een competitief prijskaartje vast. Dat is met de ZenFone 2 niet anders: in de Verenigde Staten gaat het toestel slechts 199 dollar kosten, dus voor onze contreien mag je ongeveer dezelfde prijs handhaven.

De fabrikant biedt echter wel veel waar voor jouw geld: een 5,5 inch Full HD IPS-scherm met Gorilla Glass 3, een 13 megapixelcamera achteraan en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde, 4G-ondersteuning en een knap design met boogontwerp en extra dunne bezels.

Het toestel draait op Android 5.0 (Lollipop), met daar Asus’ eigen ZenUI-schil daarop. Toch zou je de interface volledig moeten kunnen aanpassen, mocht je dat willen.

De ZenFone 2 komt in verschillende configuraties, waarbij de goekoopste dus 199 dollar gaat kosten. Daarvoor krijg je 16 GB opslaggeheugen en 2 GB RAM. Je kan ook kiezen voor een versie met 32 of 64 GB opslaggeheugen en maar liefst 4 GB RAM. Het geheugen is ook uitbreidbaar met microSD-kaartjes. Het toestel komt in het zwart, goud, grijs, rood en wit.

Reageer