De strijd die in de techwereld al jaren woedt – in de media, bij de consument en op het bedrijfsniveau – heeft nu eindelijk een strijdtoneel gekregen: SquareTrade, een verzekeraar, zette de iPhone 6s en 6s Plus rechtstreeks tegenover de Samsung Note 5 in een serie tests.

Burn it, bend it, break it

SquareTrade ging redelijk ver om de weerbaarheid van de drie toestellen te testen. Het liet ze vallen, buigen, onder water zakken en stelde ze aan hoge temperaturen bloot.

Weg bendgate

Een van de opvallendste resultaten kwam er na de buigtest. Apple kreeg bij zijn iPhone 6 Plus nogal wat klachten te horen van gebruikers die merkten dat hun scherm na een tijdje in de broekzak ging buigen. Het fenomeen kreeg al snel de naam ‘bendgate’.

Uit de tests bleek dat noch Apple noch Samsung nu nog last heeft van bendgate. De iPhone 6s en 6s Plus zijn bestand tegen een druk van respectievelijk 81,6 kilo en 77,1 kilo, een verbetering in de buigzaamheid van vijftig tot zestig procent. De Note 5 was ook bestand tegen 77,1 kilo.

Val op het scherm = fataal

Een val op de hoek van het toestel is voor geen van de toestellen een probleem (naast de kleine schade aan het kader), terwijl een val met het scherm naar beneden meestal onheil betekent. Nieuw, sterker glas biedt hier helaas geen soelaas: de drie apparaten kregen met een gebroken of kapot scherm af te rekenen bij een val op beton.

Note 5 is de winterkoning

De Note 5 van Samsung bleek dan weer het best bestand tegen extreme kou. Bij -17°C hield het toestel het twee uur vol, de iPhone 6s Plus iets meer dan een uur en de iPhone 6s ongeveer dertig minuten.

 

Onderstaande infographic vat de resultaten nog eens samen.

 

squaretrade-infographic

 

 

 

Reageer