Apple iPhone 11 Pro

Grote veranderingen bleven zoals verwacht uit. De nieuwe iPhone 11 Pro’s moeten het stellen met kleine verbeteringen zoals een snellere processor of iets betere camera’s.

Apple haalt natuurlijk alles uit de kast om het pro-label van de nieuwe iPhones te benadrukken, te beginnen met het drievoudige camerasysteem.

De eerste camera is een groothoeklens (26mm) van 12 megapixels en een diafragma van f/1.8. De tweede camera is een telelens (52mm) met een groter diafragma van f/2.0, 12 megapixels en 2s optische zoom.

Tot slot is er de ultragroothoeklens (13mm) met een diafragma van f/2.4 en een beeldhoek van 120 graden. De combinatie van de drie camera’s is goed voor een optische zoom tot 4x. Met die bredere beeldhoek kan je tijdens het maken van een foto ook zien wat er buiten de foto in beeld is en eventueel aanpassingen maken.

Ook de selfiecamera krijgt een upgrade naar 12 megapixels en filmpjes in 4K/60fps, en zelfs videoselfies aan Full HD/120fps.

De toegenomen rekenkracht van de nieuwe A13 Bionic-processor laat toe voortaan te filmen in 4K aan 60 fps, met een groter dynamisch bereik en betere stabilisatie. Diezelfde chip maakt ook de nieuwe, automatische nachtmodus voor foto’s mogelijk. Daardoor zien foto’s bij weinig licht er stukken beter uit dan voorheen, aldus Apple.

Twee schermgroottes

Het verschil tussen de Pro en Pro Max zit hem in net als vorig jaar in de schermgrootte. Het OLED-scherm (met HDR) van de iPhone 11 Pro meet 5,8-inch, de iPhone 11 Pro Max telt een beelddiagonaal van 6,5-inch. Beide versies zijn te bestellen in vier kleurtjes: spacegrijs, zilver, goud en het opmerkelijke middernachtgroen.

Apple iPhone 11 Pro

Meer autonomie en RVS

De batterij van de iPhone 11 Pro gaat vier uur langer mee dan de voorganger iPhone Xs. De iPhone 11 Pro doet zelfs nog iets beter: hij voegt vijf uur autonomie toe in vergelijking met de iPhone Xs Max.

De iPhone 11 Pro heeft nog steeds een design met glas aan voor- en achterzijde, maar ditmaal zijn de randen afgewerkt in roestvrij staal. De smartphones blijven waterdicht en stofbestendig, met een IP68-classificatie.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Apple iPhone 11 Pro en Pro Max zijn verkrijgbaar vanaf 20 september. Pre-orderen kan vanaf 13 september 14u. Prijzen starten vanaf 1159 euro voor de iPhone 11 Pro met 64GB en lopen op tot 1659 euro voor de iPhone 11 Pro Max met 512GB.

Reageer