De Apple iPhone 8 krijgt een licht gewijzigd design mee, met een voor- en achterzijde uit glas en een verstevigde behuizing uit metaal en aluminium. Er zijn twee formaten, 4,7-inch en 5,5-inch, en drie kleuren. De opslagruimte is minstens 64GB.

Het Retina-scherm en de camera krijgen lichte updates mee. Zo is er gekozen voor een dual camera set-up met 12 megapixel sensoren en respectievelijke diafragma’s van f/1.8 en f/2.8 die meer licht kunnen inlezen. Er is ook een nieuwe kleurenfilter en optische beeldstabilisatie.

iPhone 8 Plus

Via een nieuwe portretmodus kan je, net zoals bij studiofotografie, de verlichting op je onderwerp in real-time regelen.

Centraal staat de nieuwe A11 Bionic chip die vooral op het vlak van augmented reality (AR) zijn kunnen moet tonen. Met AR kan je digitale objecten in de echte wereld door de lens van de smartphonecamera tonen.

Pluspunt is dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus geschikt zijn voor draadloos opladen van de batterij. Apple doet hiervoor een beroep op externe partners zoals Mophie en Belkin en de open standaard Qi.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn er vanaf 22 september en voorbestellen kan vanaf 15 september 9u. De goedkoopste versie, de iPhone 8 met 64GB kost 809 euro. De grotere Plus-versie kost 919 euro voor het instapmodel.

Reageer