De start van de nieuwe voetbalcompetities in zowel binnen- als buitenland betekent dit jaar ook een gloednieuwe app van Sporza, de sportdienst van de vrt. Met de app kan je de prestaties van jouw favoriete ploeg nu nog beter opvolgen.

Mobiele apps worden steeds meer dé plaats om sportwedstrijden te volgen, zo beseffen ze ook bij Sporza. Met de nieuwe app Sporza Voetbal krijg je een overzicht van alle wedstrijden in de Jupiler Pro League, tot aan het einde van de reguliere competitie. Uiteraard krijg je ook de tussenstanden van wedstrijden die aan de gang zijn telkens te zien en kan je achteraf de eindscores raadplegen en het klassement bekijken.

Ook wedstrijdevents, zoals gele en rode kaarten, worden vermeld met telkens de spelersnaam en de wedstrijdminuut erbij.

De app richt zich niet enkel op de Belgische competitie, maar brengt dezelfde functies voor de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga, de Nederlandse Eredivisie, de Franse Ligue 1 en, enigszins opvallend, ook de Russische Premier League.

Onze eigen Jupiler Pro League komt wel met een extra optie. Je kan uit onze zestien eersteklassers een of meerdere favoriete teams kiezen, waarvan je dan tijdens de wedstrijd pushmeldingen van zal ontvangen. Zo blijf je constant op de hoogte van de wedstrijdgebeurtenissen van de ploeg(en) die jou het meest bekoren.

Echt diepgaand is de app echter (nog) niet: zo krijg je geen opstellingen of andere statistieken te zien. Bij Sporza melden ze echter dat de app in de toekomst nog gaat uitgebreid worden. Zo zal je ook een favoriete ploeg in de andere competities kunnen kiezen, worden er videoverslagen toegevoegd en komen er ook nieuwsberichten naar de applicatie.

De app is volledig gratis en verkrijgbaar voor Android en iOS.

Reageer