Philips Brush Busters app

Tandverzorging is een belangrijk onderdeel van onze algemene gezondheid. Tandbederf is niet enkel pijnlijk, maar kan ook leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals hartziektes, diabetes of reumatische artritis. Philips wil aan de hand van een speelse app kinderen aanzetten tot een betere mondhygiëne.

De zogeheten Brush Busters app is ontwikkeld om kinderen van jongs af aan een goede poetsroutine aan te leren. Hierdoor spaar je niet enkel tijd en kosten uit bij de tandarts en zorg je uiteraard ook niet enkel voor een mooiere glimlach, maar vermijd je ook andere gevaarlijke aandoeningen.

Dat Philips veel aandacht besteedt aan mondhygiëne en betere poetsbeurten, en zeker bij kinderen, is allesbehalve een geheim. De fabrikant is al jaren actief in de markt van de elektrische tandenborstels en lanceerde vorig jaar de Sonicare for Kids-tandenborstel. Met het toestel wil het ouders helpen om hun kinderen aan te leren hoe ze hun tanden moeten poetsen.

Philips Brush Busters app

De Brush Busters-app vertrekt van hetzelfde principe, maar doet het op een speelse manier. De app werkt met twee figuurtjes die aan de hand van de poetsbeurt van het kind ook hun eigen tanden poetsen en ‘de strijd aangaan met bacteriën’. Alles gebeurt op een ludieke manier, zodat het voor kinderen een spel wordt.

De app werkt met eender welke tandenborstel, maar wordt idealiter samen met de Sonicare for Kids-tandenborstel gebruikt. De Brush Busters-app maakt immers gebruik van geluidsdetectie en zal registreren hoe lang de kinderen hun tanden poetsen. Volgens Philips kan je met de Sonicare-tandenborstel tot 75% meer tandplak verwijderen in vergelijking met een gewone tandenborstel.

Via een kalender en een controlesysteem kan je als ouders ook nagaan hoe vaak en hoe lang jouw kinderen hun tanden poetsen. Doet je kind het goed, kan je beloningen uitdelen in de app.

De Brush Busters-app is volledig gratis en verkrijgbaar voor Android en iOS.

Ontdek hier alle elektrische tandenborstels van Philips

Klik hier om producten in te laden

Reageer