Hoe maak je nog het verschil in het segment van de goedkopere Android-smartphones? Door een telefoon te lanceren met een lichtgevende cover vol leds, zoals de A5 LED van Alcatel.

De achterzijde van de A5 LED van Alcatel heeft een hoesje met ingebouwde led-lampjes die interageren met bepaalde handelingen op de telefoon. Zo kan je de telefoon personaliseren en verschillende lichteffecten instellen op basis van meldingen, berichtjes of social media updates.

Een voorbeeld: een inkomend berichtje via WhatsApp doet de telefoon groen oplichten, een SnapChat geeft de telefoon de gekende gele uitstraling. Speel je muziek af, dan reageren de leds op de beats van het nummer.

Het kan nog gekker: zo is het mogelijk om op basis van een foto of een kleur via de applicatie Color Catcher het toestel automatisch een eigen thema te geven. De volledige gebruikersinterface inclusief de leds krijgen dan een specifieke uitstraling en eigen lichtshow.

Je kan overigens de led-cover wegnemen en hem vervangen door een minder opzichtig, gewoon hoesje.

De overige specs zijn vrij basic: een 5 megapixel frontcamera voor selfies, een 8 megapixel hoofdcamera, Android 6.0 en een 720p-scherm

Alcatel mikt dus met de A5 LED overduidelijk op een jeugdige doelgroep. De telefoon kost net geen 200 euro en zal verkrijgbaar zijn vanaf juni 2017.

Klik hier om producten in te laden

Reageer