De Liquid Jade S pakt uit met een 64-bits octa-core processor en een spraakgestuurde camera.

Toen Acer vorig jaar de Liquid Jade voorstelde, brak het enigszins met het saaie patroon dat het design bij budgetsmartphones helemaal niet belangrijk is. Het toestel was slank, licht en zag er echt uit als een moderne smartphone.

De fabrikant stelt op de CES-beurs nu de opvolger van de Liquid Jade voor en voegt simpelweg een S toe aan de naam. De Liquid Jade S blijft zich profileren als een budgetsmartphone, maar is met zijn adviesprijs van 299 euro wel iets duurder dan de originele Liquid Jade, die 229 euro kostte.

Voor die meerprijs krijg je natuurlijk ook wel wat terug: het toestel biedt als eerste een 64-bits octa-core processor van MediaTek, 4G-ondersteuning en pakt ook uit met een 13 megapixelcamera achteraan en een 5 megapixelvariant aan de voorzijde.

Opvallend: je kan de camera via spraakbesturing bedienen. Zeg je bijvoorbeeld ‘Cheese’, kan je met de camera aan de achterzijde een foto nemen. Zeg je ‘Selfie’, schakelt de Liquid Jade S over naar de camera aan de voorzijde. De camera komt ook met enkele nieuwe functies, zoals Dual Shot, waarbij je tegelijkertijd met de voor- en achterzijde een Picture-in-Picture of Video-in-Video kan nemen. Met Gourmet Mode worden specifieke instellingen geladen om foto’s van je restaurantbezoekjes nog smaakvoller te maken.

Qua vormgeving steunt de Liquid Jade S zwaar op zijn voorganger: de afgeronde behuizing en het gebogen oppervlak vind je ook bij de eerste Liquid Jade terug. Qua schermgrootte biedt het toestel een 5 inch formaat.

Verder zijn ook functies als AcerEXTEND, waarmee je de functies van je smartphone naar je Windows-pc kan brengen. Ook gratis offlinenavigatiesoftware van TomTom en TripAdvisor zijn voorzien.

De Liquid Jade S is ten slotte ook uitgerust met een hybride kaartsleuf, waarbij je kan kiezen tussen een nano-SIM-kaart en een microSD-kaart of twee nano-SIM-kaarten.

De Liquid Jade S is nog deze maand beschikbaar in twee kleuren (Cosmic Black en Lunar White) vanaf 299 euro.

Reageer