Acer Aspire Switch 12
De multi-inzetbare notebook komt met Full HD-scherm en een energiezuinige Intel Core M-processor.

 

De Aspire Switch-reeks van Acer staat gekend om zijn flexibele design, waardoor je de toestellen als een echte hybride kan gebruiken als tablet of notebook. De Switch 12 is de nieuwste telg in de reeks.

Acer Aspire Switch 12

De naam zegt het een beetje zelf: de Switch 12 kreeg een 12,5 inch scherm mee met 1920 x 1080p-resolutie en Corning Gorilla Glass. De IPS-technologie en de Zero Air Gap moeten voor extra brede kijkhoeken en mooie, heldere kleuren zorgen. Het display kreeg bovendien een speciale coating mee om vingerafdrukken zoveel mogelijk te vermijden.

Acer Aspire Switch 12
Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Intel Core M-processor. Deze processor is extra efficiënt en maakt dat de gebruiksduur oploopt tot acht uur tijdens het afspelen van video. De Switch 12 wil ook jouw internetsnelheid een duwtje in de rug geven door met twee wifi-antennes te werken. De 2×2 draadloze wifi-technologie moet data met snelheden tot twee keer de snelheid van de traditionele wifi-antenne brengen. Verder zijn ook poorten voor USB 3.0, USB 2.0 en micro-HDMI aanwezig.

Acer Aspire Switch 12

Maar uiteraard moeten we het ook nog even over het design van de Switch 12 hebben, want dat is ten slotte het punt waarmee het toestel het meest opvalt. Dankzij het kickstand-ontwerp, dat voorzien is van een magnetisch afneembaar toetsenbord zonder vergrendeling, kan je schakelen tussen vijf verschillende modi: notebook, tablet, beeldscherp, tentvorm en desktop. Je kan het scherm met andere woorden helemaal openkantelen.

De Aspire Switch 12 is leverbaar vanaf eind november en krijgt een adviesprijs van 649 euro.

Reageer