apple-iphone7

1 Eindelijk waterdicht (maar nog steeds niet valbestendig)

De iPhone 7 is de eerste waterbestendige smartphone van Apple. Dankzij de IP67-certificering overleeft hij een incidentele onderdompeling, maar hem een half uur laten liggen in een emmer vol water lukt niet. De iPhone 7 is ook bestand tegen stof en kleine zandkorreltjes.

2 Weg met de hoofdtelefoon/jack aansluiting

De geruchten werden waarheid en Apple heeft besloten de hoofdtelefoonaansluiting (3,5mm jack) niet langer te ondersteunen. De Lightning connector zal hiervoor gebruikt worden. Apple was wel zo vriendelijk om een Lightning-naar-3,5mm adapter te voorzien zodat je een bestaande hoofdtelefoon kan blijven gebruiken.

De redenering van Apple is als volgt. De 3,5mm analoge aansluiting neemt te veel plaats in, is niet waterdicht te maken en de Lightning-connector maakt bijvoorbeeld verschillende maten van ruisonderdrukking mogelijk in externe hoofdtelefoons.

3 En hier komen de draadloze AirPods

apple-iphone7Apple levert oortjes mee die bedraad kunnen worden aangesloten op de Lightning-ingang. Maar wie echt draadloos wil gaan, kiest voor de AirPods. Deze draadloze in-ear oortjes zingen het 5 uur uit op één lading, en het opbergdoosje zelf doet ook dienst als batterijlader voor 24 uur extra.

Goedkoop zijn ze echter niet: 179 euro.

4 Weinig verschillen qua uiterlijk

Verwacht geen baanbrekend nieuw design. De iPhone 7 is een logische evolutie. De hoofdtelefoonaansluiting is weg, en de antennesensors zijn beter weggestopt bij de uitvoering in Jet Black, maar dat is het zowat.

5 Betere camera

De 12 megapixel lens krijgt optische beeldstabilisatie, net zoals bij de iPhone 6s, en is voortaan 60% sneller. Door de betere lichtsterkte (f/1.8) kan je nu nog betere foto’s nemen bij valavond, terwijl de TrueTone flitser voor 50% meer licht zorgt in donkere scènes.

Naast foto’s in JPEG kan je ze ook opslaan in het RAW-formaat, zodat je betere nabewerkingen kunt doen.

De camera vooraan krijgt een kleine upgrade naar 7 megapixel.

6 Inzoomen met de iPhone 7 Plus

apple-iphone7Naast de standaard 12 megapixel/28mm lens bevat de iPhone 7 Plus een extra 56mm telelens. Hierdoor kan je tot 2x optisch inzoomen op je onderwerp. Apple zegt dat je zelfs tot 10x kunt gaan zonder kwaliteitsverlies.

Bovendien kan je nu betere portretfoto’s maken waarbij de achtergrond wazig wordt gemaakt, en je een mooi bokeh-effect krijgt zoals bij duurdere spiegelreflexcamera’s.

7 Bye bye 16GB

Wie een iPhone met 16GB heeft, kan er over meespreken. Bij elke software-update was het raak, en moest je regelmatig grote kuis houden in je apps, video’s en foto’s.

Nu krijgt het instapmodel meteen 32GB opslagcapaciteit, en de andere versies hebben 128GB en 256GB.

8 Sneller

De nieuwe A10 processor, een quad-core model, is 40% sneller dan de iPhone 6s. De grafische GPU is zelfs 50% sneller dan het vorige model, zodat gaming weer net iets realistischer wordt.

9 Kleine boost voor de batterij

apple-iphone7

Apple is er erg vaag over, maar de batterij van iPhone 7 zou 2 uur langer moeten meegaan. Die van de iPhone 7 Plus een uurtje.

10 Betere kleurweergave van het scherm

apple-iphone7

Geen grote verbetering, maar een scherm kan een iets groter kleurenpalet weergeven, net zoals bij de iPad Pro 9.7.

Wat vind jij van de nieuwe iPhone 7? Welke verbetering spreekt je het meeste aan?

Klik hier om producten in te laden

Reageer