Tesla Solar Roof zonnedakpannen

Vanaf vandaag zijn bestellingen voor het Solar Roof van Tesla mogelijk. Het Solar Roof bestaat uit glazen dakpannen die zonlicht omzetten in elektriciteit.

Voor het plaatsen van een bestelling rekent Tesla 930 euro aan. De levering zal plaatsvinden vanaf 2018. Voor het Solar Roof van Tesla kan er gekozen worden uit vier soorten dakpannen: gestructureerd, smooth, Toscaans en Leisteen. Die laatste twee kunnen pas vanaf 2018 besteld worden.

Wat de volledige kost van een dak zal worden is nog onduidelijk. Niet alle dakpannen moeten immers elektriciteit kunnen opwekken. Daarom voorziet Tesla naast de zonnedakpannen ook gewone glazen dakpannen die er vanaf de straat hetzelfde uitzien.

Een indicatie van de prijs wordt er wel al gegeven door Tesla: als 35 procent van de dakpannen elektriciteit opwekt, dan bedraagt de prijs 21,85 dollar per square foot of ongeveer 220 euro per vierkante meter dak.

De Solar Roof dakpannen zijn vervaardigd uit gehard glas en volgens Tesla tot driemaal sterker dan normale dakpannen. Tesla biedt ook een stroomgarantie maar wat de opbrengst percentagegewijs zal zijn na een aantal jaren is onduidelijk. Ook de verschillende testen moeten nog vertaald worden naar een Europese context.

Reageer