samsung-tizen-2016

Sinds november ondersteunt YouTube HDR streaming in zijn 4K-video’s. Samsung komt daarom met een update voor zijn Ultra HD televisies uit 2016 zodat deze hiermee compatibel zijn.

Enkel voor de televisies uit 2016

Wil je 4K-filmpjes via YouTube zien met High Dynamic Range (HDR) dan moet de televisie hardwarematig overweg kunnen met het ‘VP9 Profile 2’ formaat. De televisies die Samsung in 2016 lanceerde ondersteunen dit. En met deze firmware-update (versie 1154) wordt dat ook in praktijk mogelijk.

Momenteel wordt de firmware-update over-the-air uitgerold in de VS en Europa. Heb je die functie ingeschakeld, dan zal je tv die automatisch installeren. Op het moment van schrijven is is België nog niet aan de beurt geweest.

De update zou werken op de KS7, KS8 en KS9 modellen uit 2016. Ook de KU6xxx televisies zouden de update krijgen maar dit werd nog niet bevestigd. Wie een tv van Samsung heeft uit 2015 of vroeger is eraan voor de moeite.

Op zoek naar YouTube HDR-content? Die kan je onder meer via deze afspeellijst terugvinden.

Google Play Films ook naar smart tv’s van Samsung

Sinds kort is trouwens ook de Google Play Films-app beschikbaar voor de Samsung televisies uit 2016. Via de app kan je een breed aanbod aan films en series huren of kopen. Op Ultra HD-films is het nog even wachten. Die worden momenteel uitgerold in de Verenigde Staten.

Bekijk de televisies van Samsung

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer