Met of zonder pijnverzachting, met of zonder meerdere opzetstukken voor de volledige lichaamsverzorging, … zelfs bij de aankoop van een epilator kan je al voor moeilijke keuzes geplaatst worden. Wie precies weet wat hij wil, vooraleer hij de winkel binnenstapt, heeft uiteraard al een stapje voor op de rest.

Voor het elektrisch epileren zijn er twee systemen op de markt. Het eerste maakt gebruik van kleine pincetjes. Die trekken de haartjes één voor één uit. Een tweede systeem werkt op basis van roterende schijven. De haartjes komen hiertussen klem te zitten en worden zo uitgetrokken.

Hou bij de aankoop van een epilator zeker rekening met deze zaken. Kies jij voor …

Eén of meer epileerkoppen?

Een aparte kop voor bijvoorbeeld de oksels en de bikinilijn heeft minder epileerschijfjes waardoor de pijn op deze gevoelige plaatsen draaglijker wordt. Sommige epileerapparaten worden geleverd met een scheerhoofd waardoor je ze kan omtoveren in een ladyshave.

Vaak treft men in het pakket ook een scrub- of peelingkop aan. Die klik je op het epileerapparaat om tussen twee epileerbeurten oude huidschilfertjes te verwijderen. Op die manier voorkomt men ook ingegroeide haartjes.

Pijnverzachters of verbijt je liever de pijn?

Een pijnverzachter verzacht en kalmeert uiteraard de huid tijdens en na het ontharen. Daardoor krijgen rode vlekken en huidirritatie minder kans. De methodes om de pijn te verminderen variëren: een massagefunctie op de kop, frisse lucht, een ijselement of een sonisch massagesysteem.

Het ijselement verdooft lichtjes de huid net voor het ontharen, zodat de pijn iets minder is. Je plaatst het element telkens na gebruik terug in de diepvriezer. De massagefunctie ontspant de huid, net zoals bij een massage.

Een toestel voor droog of nat gebruik?

Er bestaan epilators die nat kunnen gebruikt worden met zeep, schuim of douchegel. Het is bovendien algemeen geweten dat het aan te raden is de benen te epileren na het nemen van een bad en een douche, omdat de poriën van de huid dankzij de warmte vergroten. Het epileren van de haartjes wordt dus gemakkelijker en minder pijnlijk.

Reageer