Netflix in Ultra HD

De komst van Ultra HD televisies is allemaal goed en wel, maar op welke manier kunnen we nu al van Ultra HD beelden genieten?

Jammer genoeg kampt ook Ultra HD met het probleem waar de Full HD-resolutie ook lang op heeft moeten wachten: content. Zoals gewoonlijk loopt de hardware voor op de software, in dit geval 4K-beeldmateriaal, en de eerstkomende maanden moeten we op dit vlak geen grote veranderingen verwachten.

Netflix 4K UHD

Netflix in Ultra HDDe streaming videodienst Netflix geldt wereldwijd als de pionier in het aanleveren van Ultra HD-content en is zowat de makkelijkste manier om nu al naar Ultra HD-beelden te kijken op je televisie.

Beschik je over een Ultra HD-tv (let op, niet alle Ultra HD-tv’s worden ondersteund. Een volledige lijst vind je hier), een Netflix-abonnement waarmee je 4K-beelden kan streamen en een internetverbinding van minstens 25 Mbps, kan je aan de slag.

Echt heel veel 4K-beeldmateriaal is er ook nog niet, maar naast een viertal natuurfilmpjes kan je sinds april 2014 Netflix’ eigen topserie House of Cards in 4K bekijken. Ook series als Breaking Bad en The Blacklist, en films zoals Ghostbusters, Ghostbusters IICrouching Tiger, Hidden Dragon, en Jerry Maguire zijn in 4K UHD te bekijken via Netflix.

Op komst: 4K Blu-rays

blu-ray-2-640x640Hoewel al werd geopperd dat Blu-ray het laatste fysieke opslagformaat zou worden, heeft de Blu-ray Disc Association laten weten dat 4K Blu-ray er zit aan te komen in de loop van 2015.

In vergelijking met streaming zouden de 4K Blu-ray schijfjes minder artefacten bevatten, een hoger dynamisch bereik en een verdubbeling van het kleurenspectrum. Je zal wel een nieuwe Blu-ray-speler moeten aankopen.

 

Sony settopbox

sony-FMPX10-ultra-hdMet de Sony FMP-X10 heb je toegang tot Sony’s Unlimited 4K dienst. Je kan er 75 films en 125 afleveringen van tv-reeksen en clips downloaden. Zo goed als alle content is afkomstig van Sony Pictures.

 

 

 

 

YouTube in 4K

youtube-4kVandaag staan er op YouTube niet minder dan 4 miljoen videoclips in 4K. De meesten werden gefilmd met een GoPro Hero 4 camera.

Reageer