Netflix downloads offline kijken

Vanaf vandaag kan je naar Netflix offline kijken. Heel wat series en films krijgen een downloadknop waarmee je zonder internetverbinding kan kijken. Ideaal voor onderweg op de trein of vliegtuig, of reisbestemmingen waar er geen draadloos internet is.

De nieuwe downloadfunctie brengt geen extra kosten mee voor abonnees. Ze is onmiddellijk beschikbaar, via een update, in de apps voor Android en iOS. In eerste instantie dus enkel voor telefoons en tablets. Downloaden op de pc of mac zit er nog niet in.

Bij een eerste test van de app voor de iPad zijn de belangrijkste Netflix Original series zoals Narcos, The Crown, Orange is the New Black of House of Cards allen te downloaden. Ook Netflix’ eigen films en docu’s zoals Beast of No Nation en Making a Murderer kan je offline bekijken.

Een serie als Peaky Blinders dan weer niet. En ook Disney-films zoals The Good Dinosaur of Inside Out kan je voorlopig niet downloaden.

Al het materiaal dat downloadbaar is, kan je terugvinden via het menu, onder een afzonderlijk submenu ‘Available for Download’. Video’s kan je opslaan in standaard- of HD-kwaliteit, en via datzelfde menu makkelijk terugvinden.

Netflix laat wel weten het offline-aanbod te blijven uitbreiden.

Reageer