De Honor Vision, een tv van het zustermerk van Huawei

Het ziet er naar uit dat we in 2020 de eerste oled televisies van Chinese merken als Huawei, Xiaomi en Vizio mogen verwachten.

Zoals je misschien wel weet zijn de huidige oled panelen allen afkomstig van één aanbieder: LG Display. Dat bedrijf, dat los staat van het merk LG, levert oled panelen aan merken zoals Sony, Panasonic, Philips en uiteraard LG zelf.

Dat lijstje van merken wordt volgend jaar bijna met zekerheid uitgebreid. Zo heeft Xiaomi aangekondigd dat het volgend jaar al oled tv’s gaat uitbrengen, net zoals Vizio. Volgens geruchten in Koreaanse media zal het dan ook niet lang meer duren vooraleer Huawei volgt.

De Chinese merken worden steeds grotere spelers in de consumentenelektronica, en de komst van de nieuwe oled tv’s zal op de wereldmarkt extra concurrentie opleveren.

Met gewone lcd televisies valt tegenwoordig bijna niks meer te verdienen. Merken als Sony en Panasonic hebben al aangekondigd te stoppen met de eigen productie van lcd panelen, of de aankopen elders te doen.

Onderzoeksbureau IHS Markit verwacht dat de investeringen in lcd tegen 2022 stilvallen, terwijl die in oled de volgende vijf jaar een stevige boost zullen krijgen.

Klik hier voor de huidige lichting oled televisies

Reageer