Viessmann Vitovolt 300

De stijgende elektriciteitsprijzen doen de interesse in zonnepanelen opnieuw stijgen. De Vitovolt 300-zonnepanelen van Viessmann komen in een monokristallijne of polykristallijne uitvoering en stellen rendement voorop.

Zonnepanelen mogen qua populariteit wel wat ingeboet hebben sinds de fiscale regels veranderd zijn, maar toch zijn ze nog altijd een goede manier om de elektriciteitsfactuur te verlichten, zeker in tijden waarin elektriciteit alsmaar duurder en schaarser wordt.

De Vitovolt 300-zonnepanelen zijn verkrijgbaar in twee modules. De polykristallijne module met zestig cellen heeft een vermogen van 260Wp, de monokristallijne uitvoering een van 270Wp. Het verschil tussen de twee? Een monokristallijn systeem heeft een hoger rendement, maar doet het minder goed bij hoge temperaturen of als de lichtinval niet ideaal is. Deze worden vooral gebruikt op zuidgerichte, kleinere daken. Polykristallijne systemen hebben een iets lager rendement, maar zijn ook goedkoper en worden meer toegepast op grotere daken.

De panelen zijn geschikt voor een- of meergezinswoningen, maar ook voor bedrijven en fabrieken. Het zwarte frame en folie zorgen niet enkel voor een esthetische verbetering, maar moeten ook een maximale opbrengst garanderen.

De Vitovolt 300 fotovoltaïsche panelen van Viessmann leveren 4000 kWh per jaar en zijn beschikbaar vanaf 6000 euro, exclusief btw en inclusief installatie.

Reageer