Blackphone

De Blackphone 2 komt met een verbeterde PrivatOS 1.1-software, maar moet ook op hardwaregebied meer als een moderne smartphone gaan aanvoelen.

Silent Circle, de fabrikant achter de Blackphone, blijft de nadruk op een veilige omgeving leggen en komt daarom met PrivatOS 1.1 op de proppen. Met het nieuwe OS kan je zogeheten Spaces inrichten, met bijvoorbeeld persoonlijke apps en gegevens in de ene en werkgerelateerde gegevens in de andere. De persoonlijke Space kan enkel jij dan bewerken, terwijl de programma’s van je werk ook voor anderen openstaan.

Ook Silent Suite is nieuw en wordt onderverdeeld in subhubs. Met Silent Phone kan je telefoongesprekken over een geëncrypteerde VopIP-lijn voeren, en met Silent Text kan je beveiligde berichten en bestanden versturen. Silent Meeting is dan weer een nieuwe beveiligde app om videogesprekken mee te voeren.

Uiteraard mag een telefoon nog dan nog zo goed beveiligd zijn, als het toestel traag of gedateerd overkomt ga je er als consument natuurlijk niet mee willen werken. Bij Silent Circle hebben ze daarom ook aandacht besteed aan de hardware van het toestel: de Blackphone 2 krijgt een 5,5 inch Gorilla Glass-scherm en 3 GB RAM mee. Het toestel kreeg nog geen adviesprijs mee, enkel een lanceringsdatum in de tweede helft van het jaar.

Blackphone Plus: veilige tablet

Omdat naast smartphones ook tablets heel vaak voor werkgerelateerde doeleinden gebruikt worden, lanceert Silent Circle ook een veilige tablet op de markt die ietwat vreemd Blackphone Plus gaat heten. Veel details zijn er nog niet bekend van de tablet, enkel dat hij later dit jaar in de winkels moet liggen.

Reageer