De herfst- en winterperiode is elk jaar opnieuw een interessante tijd voor wie een nieuwe televisie in huis wil halen. Alle grote merken brengen nieuwe toestellen naar de winkelrekken en bedienen jou mooi op tijd om tijdens de donkere, koude avonden van een leuke film te kunnen genieten op jouw gloednieuwe tv. Wij sommen voor jou onze top vijf in willekeurige volgorde op.

1 Sony ZD9

Klik hier om producten in te laden

Als budget geen probleem is, dan kan je haast niet naast deze ZD9 kijken. Deze Ultra HD-televisie komt met een schitterende scherpte, knap HDR-contrast ondersteund door de Backlight Master Drive, een kleurrijk Triluminos-display en garandeert een absoluut topbeeld. Alles wordt in goede banen geleid door de krachtige X1 Extreme 4K HDR Processor. Anders gezegd: dit nieuwe topmodel van Sony brengt het volledige pakket naar jouw woonkamer.

Is deze ZD9 toch iets te duur, dan is ook de XD83 een goed alternatief.

2 Samsung KS9000

Klik hier om producten in te laden

De KS9000-reeks is niet superduur, maar kan je ook niet echt goedkoop noemen. Maar je krijgt er wel het allerlaatste op beeldkwaliteit voor terug.

De serie blinkt uit in een helder beeld, aangevuld door HDR 1000 waardoor een superdonkere zwartwaarde perfect naast een helder kleur kan bestaan en je dus een groter contrast krijgt. Dankzij de Quantum Dot-technologie wordt ook de kleurenweergave subliem en krijg je meer dan 64 keer meer kleuren te zien dan bij conventionele tv’s. Unieke nanopatronen uit de natuur moeten dan weer spiegelingen tegengaan. Verder is deze Ultra HD-televisie ook uitgerust met een 4K-upscaler en een knap gebogen scherm.

Mag het nog ietsje meer zijn, dan heeft Samsung ook de exclusieve 88 inch KS9800 op de markt.

3 LG G910V

Klik hier om producten in te laden

LG zet zwaar in op OLED en dat is bij deze G910V ook het geval. Dankzij de beeldtechnologie krijg je ongeëvenaarde zwartwaarden en een groot contrast. De reactiesnelheid van dit toestel moet meer dan honderd keer sneller zijn dan bij een led-tv, waardoor je beeld niet vervormt. Door het superdunne design past deze televisie zo in elk interieur en wordt tv-kijken een waar statement.

Voor wie een dikkere portefeuille voorhanden heeft, is er ook nog de G6V.

4 Panasonic DX900

Klik hier om producten in te laden

De high-end 4K Pro TV’s van Panasonic zijn ontworpen om een beeldkwaliteit te leveren die nauw overeenkomt met de oorspronkelijke bedoelingen van de filmmaker. Ze combineren de geavanceerde Studio Master HCX-processors van Panasonic met professionele kleurbeheertechnologie en beeldschermen met een breed kleurenspectrum waarmee ze elke nuance en detail van de oorspronkelijke film kunnen weergeven.

De Studio Master HCX+ 4K-processor vormt het toppunt van beeldverwerking van Panasonic. Het systeem is gebouwd op kennis over kleuren, zwartniveau en helderheid van onze hoogwaardige plasma TV’s en professionele audiovisuele apparatuur, en werd afgestemd door een Hollywood-kleurenspecialist om een beeldkwaliteit te leveren die overeenkomt met de visie van de filmmaker. Er is ook THX-certificering.

5 Philips PUS8901

Klik hier om producten in te laden

Philips biedt met zijn televisies niet enkel een schitterende beeldkwaliteit, maar met Ambilight een extra troef in handen. Wil je al de toekomst van Ambilight in huis halen, dan kan dat met de PUS8901 AmbiLux-tv.

AmbiLux werkt niet met kleine led-lampjes aan de achterkant van het scherm, maar met picoprojectoren die het beeld gaan projecteren op de wand achter jouw televisie. Zo krijg je niet enkel de kleuren van op jouw scherm op de muur, maar ook meer details en vormen.

Bovendien kan je jouw Philps Hue-lampen met de televisie verbinden, waardoor die de kleuren van op jouw scherm meenemen naar de rest van jouw interieur. Het knappe, slanke design wordt extra benadrukt door de stijlvolle Bladewire-voetjes. Het toestel biedt ook 4K-resolutie, Android TV Smart-omgeving en een quad-core processor die alles in goede banen moet leiden.

Reageer