De verwarming staat al weer een tijdje aan en de ramen blijven het grootste deel van de dag opnieuw dicht. Hierdoor dreigt de luchtkwaliteit binnenshuis wel eens te wensen over te laten. En een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot de aangroei van schimmels, bacteriën en zelfs tot aandoeningen op de luchtwegen en huidziektes. Met een luchtreiniger voorkom je deze problemen en daarom zetten we onze top vijf even aan je voor.

1 Dyson Pure Hot & Cool

Klik hier om producten in te laden

Deze Pure van Dyson is niet zomaar een luchtreiniger. Het verwijdert dan wel 99,95% van de allergenen en de verontreinigende stoffen uit de lucht en vangt luchtjes en mogelijk giftige dampen, maar het kan ook ingezet worden als bijverwarmer of afkoeler. Dysons Air Multiplier-technologie zorgt ervoor dat die lucht door de hele kamer verspreid wordt.

Maar het toestel is dus in de eerste plaats een intelligente luchtreiniger die automatisch de lucht in jouw woning controleert en reinigt en het resultaat daarvan naar de Dyson Link-app verstuurt. Een speciale nachtmodus doet hetzelfde, maar stiller.

2 Boneco P500

Klik hier om producten in te laden

Het unieke aan deze P500 is dat je voor specifieke noden kan gaan kiezen. Het toestel komt in drie uitvoeringen: Baby, Smog, Allergy.

Elk van deze uitvoeringen is uitgerust met een ander type filtersysteem. De Baby-variant richt zich vooral op bacteriën en virussen, het Smog-type richt zich op zaken als takabsrook en uitlaatgassen, terwijl Allergy ideaal is om allergieën te bestrijden en te allergische reacties te voorkomen.

Verder zijn de Sleep Mode en Power Mode (waarbij de zuivering extra snel gebeurt) standaard ingebouwd. Uiteraard zal elk toestel zaken als huisstofmijt, pollen, geurtjes en allerlei virussen uit de lucht halen.

Dankzij de indicator kan je altijd zien hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is, en bovendien kan je het toestel vanuit je luie zetel bedienen met de afstandsbediening.

3 Daikin MC70L

Klik hier om producten in te laden

De MC70L gebruikt de Streamer-technologie, waarbij zeer snelle elektronen in botsing met zuurstof- en stikstofmoleculen. Die worden vervolgens ‘geactiveerd’ en zorgen voor de afbraak van bacteriën. Hierdoor elimineert het toestel schimmels, chemische stoffen en allergenen.

4 Sharp KCA60EUW

Klik hier om producten in te laden

Deze A60EUW van Sharp combineert alle voordelen van zowel een luchtreiniger als een -bevochtiger. Het toestel zal daardoor, afhankelijk van de temperatuur, in de automatische stand altijd naar een luchtvochtigheidspercentage tussen de 55% en 65% streven. Tegelijkertijd worden de luchtzuiverende plasmaclusterionen omringd door de waterdeeltjes. De statische elektriciteit in de ruimte wordt hierdoor drastisch verminderd. Dit zorgt voor een betere balans van ionen, minder stofvorming en minder allergenen op bijvoorbeeld je kledij. Ook vloerbedekking, gordijnen, stoffen bankstellen, dekbedden en kussens worden door deze techniek gereinigd. Het toestel heeft een watertank van 4 liter, die uitgerust is met een draaghendel en een ruime bijvulopening. Het apparaat is daarmee geschikt voor een ruimte van 48 vierkante meter, werkt zeer stil (19 dB) en energiezuinig (5,3 W) en is voorzien van vier aparte stof-, temperatuur-, geur- en vochtsensoren.

5 Air Naturel Buldair

Klik hier om producten in te laden

Deze Buldair is wat anders dan de toestellen hierboven en richt zich vooral op een scherpe prijs. Verwacht geen uitgebreide functionaliteit van dit toestel, maar wel een basiswerking waarbij de lucht goed gezuiverd wordt.

Voor wie houdt van een modern design, zorgt de Buldair voor een blauwe sfeerverlichting.

 

Reageer