Philips
Wanneer je te kampen hebt met gespleten haarpunten, kan je er eigenlijk nog weinig aan doen. Een trip naar de kapper is dan de boodschap.
Voorkomen is dus beter dan genezen. De oorzaak van gespleten haarpunten moeten we niet ver zoeken: haarkleuringen en stylingtools waar warmte aan te pas komt zijn de grootste boosdoeners.

Borstelen wanneer het haar is gedroogd

Langer haar is gevoeliger voor gespleten haarpunten omdat het langs je schouders en rug beweegt. Het beschermende schubbenlaagje slijt af, en heeft zo een verhoogde kans om te splijten. Wat kan je hieraan doen? Borstel je haar nooit als het nog nat is, je haar is dan het meest kwetsbaar. Tenzij je een speciale stylingtool gebruikt met droogfunctie. Kam het haar voorzichtig en zachtjes met een grove borstel. Gebruik liefst een borstel van natuurlijk materiaal. Zet bovendien de föhn niet steeds in de hoogste temperatuurstand.

Gebruik een conditioner

Wat ook helpt is een vochtinbrengende conditioner: die beschermt je haar beter tegen de warmte van de haardroger. De conditioner zorgt voor volume, glans en ontklitting. De conditioner dicht de haarschrubben die open zijn gaan staan, waardoor de haarkern niet meer bloot komt te liggen. Het haar is er makkelijker door te kammen en het glanst meer. Zeker voor personen met halflang en lang haar is een conditioner de moeite waard. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de conditioner. Dunner en fijner fijn haar vraagt om een iets luchtigere conditioner die vooral in de punten wordt aangebracht.

Haar kleuren?

Bij het kleuren van je haar moet je extra opletten. De chemicaliën die in de haarkleuringsproducten zitten, maken het haar zwakker en dus gevoeliger voor splijten. Verzorg je haar daarom met speciale producten voor gekleurd haar. Je kan bijvoorbeeld iedere maand een haarmasker aanbrengen. Een haarmasker werkt intensiever dan een conditioner en hydrateert het haar tot diep in de vezels. Het haar voelt zacht en soepel aan, en de kleurintensiteit blijft ook langer aanhouden.

Haarmasker

Breng het haarmasker royaal aan op vochtig haar. Laat het vijf tien minuten intrekken en spoel het nadien uit met ijskoud water. Doe een grondige spoeling zodat er geen deeltjes van het masker in het haar achterblijven. Tip: het haarmasker doet het nog beter als je je haar in een licht bevochtigde, warme handdoek wikkelt. Dat doet de haren verder open staan en de werkzame stoffen kunnen beter binnendringen.

Reageer