Telenet Play

De digitale tv-formules bij Telenet, Rex en Rio, worden vervangen door respectievelijk Play en Play More. De opvallendste nieuwe functie is de mogelijkheid om programma’s tot zeven dagen terug te herbekijken.

Rex en Rio zong het een jaar uit

Eind vorig jaar kwam Telenet met Rex en Rio op de proppen, waarmee het de stijgende populariteit van video-on-demanddiensten zoals Netflix en Stievie van antwoord wou dienen. Deze twee diensten worden nu omgevormd naar Play en Play More. Helemaal nieuw is het principe dus niet.

Terugkijken tot 7 dagen

Met beide diensten kan je vanaf binnenkort ook programma’s herbekijken die tot maximaal zeven dagen terug werden uitgezonden, en dit zonder dat je het programma opgenomen hebt. Let op: niet alle zenders ondersteunen deze functie, maar met 25 kanalen heeft Telenet er nu al meer dan de 10 van Stievie. De ‘Terugkijk TV’-mogelijkheid wordt bij ondersteunende zenders aangeduid door een speciaal icoontje.

Uiteraard blijven Play en Play More ook de klassieke zenders, films en series aanbieden die je nu bij Rex en Rio terugvindt. Play More zal daarbij een groter aanbod hebben, met ook een snellere beschikbaarheid van recente films en series.

Lancering op 15 december 2014

Vanaf 15 december worden Play en Play More gelanceerd. Wie op dat moment een Rex- of Rio-abonnement heeft, schakelt automatisch over. Voor Rex-klanten is er nog meer goed nieuws, want Play zal meer dan vier euro per maand goedkoper zijn dan Rex en 10 euro per maand kosten. De prijs van Play More is dezelfde als die van Rio en blijft 24,95 euro per maand.

Yelo Play

Yelo Play

Ook de Yelo-app krijgt enkele wijzigingen mee en zal voortaan Yelo Play gaan heten. Zo wordt er nu een slimme zoekfunctie ingebouwd die resultaten zal opleveren die zowel uit het gewone televisieaanbod, Terugkijk TV, jouw opnames en het on-demand aanbod komen.

Je kan ook op verschillende schermen tv gaan kijken. Kijk je eerst tv op je tablet, maar wil je overschakelen naar de televisie of smartphone of omgekeerd, volstaat een swipe.

De Yelo Play-app komt volledig gratis naar iOS en Android op 15 december.

Reageer