Het telecombedrijf maakt bekend dat het nog vijf jaar ondersteuning zal bieden voor zijn SD-toestellen. Telenet komt daarmee terug op de beslissing om eind dit jaar enkel nog HD-toestellen te gaan ondersteunen.

Begin april maakte Telenet bekend dat het vanaf september de ondersteuning voor SD-digicorders en -digiboxen zou stopzetten en het signaal voor deze toestellen zou blokkeren. Had je zo’n toestel echter eerder al aangekocht, was de aankoop van een nieuwe set-topbox de enige optie om van Telenet Digital TV te kunnen blijven genieten.

Kritiek op eerdere beslissing

Telenet kreeg hiervoor heel wat kritiek en het bedrijf besloot dan ook de “basisdiensten van digitale televisie gedurende vijf jaar te garanderen.” Onder die basisdiensten mag je tv-kijken in digitale kwaliteit, de tv-gids, de tv-theek en, in het geval van de digicorder, opnemen, pauzeren, terug- en doorspoelen rekenen.

De nieuwe voorwaarden gelden met terugwerkende kracht vanaf 2 april 2014 en gelden ook voor klanten die een digicorder of digibox hebben die werd aangekocht sinds 2 april 2009.

Reageer