Dyson Supersonic haardroger

De haardroger heruitvinden. Dat was het doel voor de ingenieurs van Dyson. Het resultaat is de Supersonic, een atypische haardroger die qua vorm nog een beetje vergelijkbaar is maar voor het overige volledig anders werkt. Op de IFA maakten we kennis met deze vernieuwende haardroger.

Zwaar. Moeilijk te hanteren. Te hete lucht die wordt uitgeblazen. Haren die verstrikt raken in filters. Het zijn maar enkele van de vele opmerkingen die Dyson te horen kreeg, toen het onderzoek ging doen naar een nieuwe haardroger.

Na 4 jaar testen in een speciaal opgezet haarlaboratorium en een investering van liefst 60 miljoen euro, zag de Supersonic het levenslicht. Opnieuw staat een zelfgemaakte digitale motor, ditmaal de V9, centraal. Naar eigen zeggen de kleinste en lichtste die ze ooit maakten bij Dyson. Hij is tot 8 maal sneller en bovendien de helft lichter dan andere motoren die bij haardrogers worden gebruikt.

Dyson Supersonic haardroger

Doordat de motor zo klein is, kon Dyson deze wegstoppen in de handgreep, en niet zoals gebruikelijk was in het hoofd van de haardroger. Het zorgt voor een betere balans wanneer je de haardroger in de handen vastneemt.

De luchtstroom die de haren bereikt is nooit te warm. De luchttemperatuur wordt 20 maal per seconde gemeten om deze onder controle te houden. En ze is bovendien sneller en gefocust zodat het haar sneller droogt. Het principe haalde Dyson bij de Air Multiplier-technologie van zijn ventilatoren.

Instellingen en accessoires

De Dyson Supersonic haardroger heeft vier warmte-instellingen (100°C, 80°C, 65°C en 28°C) en drie luchtsnelheden (snel, normaal en stylen). Opvallend zijn de accessoires zoals de diffuser of concentrator die magnetisch aan de haardroger worden bevestigd.

Dyson Supersonic haardroger

Het Dyson opzetstuk voor glad haar droogt het haar langzaam met behulp van een zachte, brede luchtstroom.

Dankzij de Heat Shield technologie blijft de buitenkant van de opzetstukken koel.

Klik hier om producten in te laden

Reageer