Nest heeft zijn slimme thermostaat vernieuwd en meteen ook enkele nieuwe functies toegevoegd. Twee daarvan zijn exclusieve functionaliteiten voor Europa.

Aansturing warm water

De Nest Learning Thermostat kan nu ook de boiler van jouw verwarmingssysteem aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf jouw smartphone of rechtstreeks via de Nest Thermostat worden aangepast. De Auto Afwezig-instelling werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is.

Ook het gebruik van OpenTherm is exclusief voor ons continent. OpenTherm zorgt voor een tweewegcommunicatie tussen compatibele cv-ketels en de thermostaat. Hierdoor kan je precies berekenen hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats dat de cv-ketel gewoon wordt in- en uitgeschakeld.

Zo bespaar je niet enkel energie, maar verleng je ook de levensduur van je cv-ketel.

Nieuw ontwerp

De Nest Thermostat “3” verschilt ook qua design van zijn voorganger. Het scherm is 40% groter dan zijn voorganger, is helderder en heeft ook een hogere resolutie en een ppi (pixels per inch) van 229. Het toestel is ook dunner, zodat die minder het interieur zal storen.

Afstandsweergave

De hogere resolutie opent ook de deuren voor een nieuwe functie, namelijk de afstandsweergave. Waar je voorheen de Nest Thermostat enkel van dichtbij kon aflezen, zal je nu ook van de andere kant van de kamer het scherm kunnen aflezen.

Afstandsweergave kan immers de doeltemperatuur vergroot weergeven, of de klok laten zien. De functie kan ook uitgeschakeld worden.

nest-thermostaat-2

Nieuwe standaard

Voor de derde editie van de Nest Thermostat werd ook een nieuwe standaard ontwikkeld, die ontworpen werd voor huizen die nog geen thermostaat hebben, of waar de oude thermostaat zich in een kamer bevond waar de temperatuur niet werd geregeld.

Op die manier kan de Nest Thermostat optimaal geplaatst worden voor de temperatuurdetectie en activiteit in jouw huis.

Integratie met andere (Nest-)producten

Uiteraard blijft de nieuwe thermostaat ook communiceren met de Nest Protect rookmelder en de Nest Cam.

Een voorbeeld: detecteert de Protect rook of koolmonoxide, dan zal niet enkel het alarm afgaan en de Nest-app een melding weergeven, maar toont het scherm van de Thermostat ook informatie over wat er aan de hand is.

De Thermostat kan dan ervoor zorgen dat de cv-ketel stopt met verwarmen.

Ook met toestellen van andere fabrikanten kan de Thermostat overweg: zo kan het toestel communiceren met slimme toestellen van Philips Hue, Osram, Bosch, Logitech en LG.

Prijs en beschikbaarheid

De derde generatie Nest Learning Thermostat is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro, inclusief btw. De standaard wordt apart verkocht voor een adviesprijs van 35 euro inclusief btw.

 

Reageer