Cabasse, een van ‘s werelds meest vermaarde aanbieders van high-end audio, maakte onlangs bekend z’n eerste Cabasse Acoustic Center (CAC) op te zetten. De keuze viel hierbij op het Antwerpse Soundmuse, sinds twee jaar winkelpunt van het Franse merk.

Op 23 oktober jongstleden was het zover: het Antwerpse Soundmuse, gelegen aan de Van Eycklei 23a in Antwerpen, kon de deuren openen met voortaan het label ‘Cabasse Acoustic Center’ prijkend aan de voorgevel. De keuze van Cabasse voor Soundmuse kwam volgens Soundmuse-zaakvoerder Patrick Van Moer helemaal niet uit de lucht gevallen.

[gap height=”32″]

Patrick Van Moer (links), z'n echtgenote Martine Van Uffelen en Frédéric Lebreton (International Sales & Marketing Director Cabasse)
Patrick Van Moer (links), z’n echtgenote Martine Van Uffelen en Frédéric Lebreton (International Sales & Marketing Director Cabasse)

[gap height=”32″]

Keuze voor Soundmuse geen toeval

“Het merk raakte in een tijdspanne van ruwweg 65 jaar (Cabasse werd opgericht in door Georges Cabasse in 1950) enorm bekend onder liefhebbers van hoogwaardige en stijlvolle audiosystemen. We fungeerden reeds enige tijd als referentie voor de Cabasse-producten en de adviesverlening hieromtrent. De erkenning is met andere woorden geen toeval.”

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”right”]Patrick Van Moer (Soundmuse):

“Voor audioproducten, zeker die uit het hogere segment, is het van het grootste belang om deze te kunnen ervaren in een setting gelijkaardig aan de thuissituatie van de klant.”[/quote]

Door de naam Cabasse Acoustic Center kan de zaakvoerder van Soundmuse voortaan z’n verworven expertise rond het fraaie Franse merk nog meer in de verf zetten.

“Voor audioproducten, zeker die uit het hogere segment, is het van het grootste belang om een bepaald artikel te kunnen ervaren in een setting gelijkaardig aan die bij de klant thuis. Om deze reden hebben we een specifieke showroom opgezet waarvan het geluid van de Cabasse-speakers en -streamers op een vergelijkbare manier de ruimte kan vullen zoals thuis.”

[gap height=”32”]

Alain Molinié (CEO van AwoX) aan het woord, geflankeerd door Patrick Van Moer (Soundmuse)
Alain Molinié (CEO van AwoX) aan het woord, geflankeerd door Patrick Van Moer (Soundmuse)

[gap height=”32″]

Mogelijkheid tot demo’s

Soundmuse kan geïnteresseerden dus voortaan nog beter inwijden in de oplossingen die Cabasse te bieden heeft, gaande van een multiroomconcept tot de pure hifi binnenshuis. Ook de aanmaak van een privé bioscoop met een mix Cabasse-Dolby Atmos behoort tot de mogelijkheden, een huzarenstukje waarvoor ook demo’s kunnen worden verkregen in het Acoustic Center.

Na dit eerste Cabasse Acoustic Center zal de Soundmuse-showroom voor de AwoX-groep, de entiteit achter het merk Cabasse, bovendien ook worden ingezet als benchmark voor diverse andere Cabasse Acoustic Centers verspreid over de hele wereld.

[gap height=”32″]

Soundmuse-Cabasse4

[gap height=”32″]

Ambitie voor 20 gelijkaardige centers

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#dd3333″ arrow=”yes” align=”right”]Alain Molinié (AwoX / Cabasse):

“Mondiaal willen we een twintigtal Cabasse Acoustic Centers opzetten, maar het staat nu al vast dat Soundmuse de enige in België zal blijven.”[/quote]

“Tijdens de tweede week van november wordt reeds een tweede CAC geopend, deze keer in Parijs. Nadien is Singapore aan de beurt. Het doel is om uiteindelijk tot een twintigtal Cabasse Acoustic Centers te komen”, vertelt Alain Molinié, CEO van AwoX. “Al staat nu al vast dat Soundmuse de enige zal blijven in België.”

[gap height=”32″]

Soundmuse-Cabasse7 Soundmuse-Cabasse6 Soundmuse-Cabasse5

Reageer